Prijem odlikaša u Gradskoj vijećnici Otočca

0

Zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković u Gradskoj vijećnici Grada Otočca upriličio je prijem za odlikaše Osnovne škole „Zrinskih i Frankopana“ Otočac, njihove razrednike Ivana Rubčića, Zvonimira Tonkovića, Ivanu Rožić Dubravčić, Tinu Košćak, Davora Žubrinića, Nadu Barković i ravnateljicu škole Renatu Hodak.

Ove godine upriličen je prijem za 31 učenika koji su svih osam razreda su završili sa odličnim uspjehom, tri učenika iz Područne škole Ličko Lešće, jednog učenika Područne škole Vrhovine i dvadeset i sedam učenika iz Osnovne škole „Zrinskih i Frankopana“ Otočac.
Zamjenik gradonačelnika Nenad Janković tom prigodom pozdravio je u svoje ime i ime gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca sve nazočne, kazavši da su svi u Gradu Otočcu ponosni što imaju toliko odličnih i uspješnih učenika, što je rezultat truda, ustrajanog rada, zalaganja ali da iza toga stoji i veliki trud roditelja i profesora, ravnateljice, koji su uložili svoj trud.
„Mi vam ovim prijemom želimo iskazati koliko cijenimo vaš trud i zalaganje, i želimo vam pokazati da vodimo brigu o našim građanima a tako i vama, mladim građanima Otočca, s čime nastojimo u stvari stvoriti Grad dobrih i divnih ljudi. Naš cilj je da stvorimo slobodu duha, slobodu uma, i da na taj način ljudi postanu što kreativniji i iskažu sebe u svojem najboljem svijetlu. Ovo što ste vi postigli rezultat je vašeg velikog truda, stoga sam uvjeren da ćete i u budućnosti znati izabrati ono što je za vas dobro. Želja nam je da se nakon završenih školovanja vratite u ovaj Grad, da s vašim znanjem postane još perspektivniji kako za mlade ljude koji dolaze i za sve one koji će živjeti u ovom gradu“ – kazao je zamjenik gradonačelnika Otočca Nenad Janković.
Na prijemu je zahvalila ravnateljica osnovne škole „Zrinskih i Frankopana“ Renata Hodak kazavši da je škola ponosna na sve učenike, a pogotovo na one koji kroz osmogodišnje školovanje postižu izvrsne rezultate i od kojih očekuju da i dalje nastave tako, kao i ostali učenici završnih razreda koji će se isticati u svojim zanimanjima i poslovima.
Ovo su imena učenika koji su svih osam godina školovanja završili sa odličnim uspjehom: Marija Samaržija, Ana Marija Žalac, Jovana Vukmanović, Sara Banić, Ema Cvitković, Dominik Devčić, Vito Devčić, Ana Grčević, Marin Jurković, Toni Marić, Antonija Orešković, Luka Orešković, Karolina Sušić, Lara Žubrinić, Helen Mandić, Tiffany Antić, Matej Bićanić, Ivan Boban, Anđela Kolobučar, Martina Kostelac, Marieta Orešković, Lori Prpić, Lorena Udarović, Anita Božić, Gabrijela Brajković, Martina Bunjevčević, Ena Cvitković, Marija Čorak, Mateo Kostelac, Tomislava Piršljin .