Prijetnja i oštećenje tuđe stvari

0

Jučer, 31. siječnja, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom s područja Senja zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje te uništenja i oštećenja tuđe stvari.

On je dana 28. siječnja 2011. godine u mjestu Sveti Juraj, Grad Senj, nasilno ušao u obiteljsku kuću vlasništvo 27-godišnjaka s područja Senja u kojoj se s njim nalazio i 28-godišnjak s područja Senja, te sa sjekirom koju je pronašao u hodniku prijetio 28-godišnjaku i njegovom 33-godišnjem prijatelju koji se nije nalazio u kući. Sjekiru su mu oduzeli vlasnik kuće i 28-godišnjak, nakon čega su ga izgurali van, ali je on ponovno ušao u kuću i nastavio s prijetnjom zbog čega su ga oni i tada izgurali iz kuće.

Potom je 34-godišnjak otišao do parkiranog osobnog vozila u vlasništvu 33-godišnjaka te ga oštetio metalnom šipkom.

Povod prijetnji i oštećenju tuđe stvari bilo je dugovanje 33-godišnjaka počinitelju.

S obzirom da se u oba slučaja radi o kaznenim djelima za koja se postupak pokreće povodom prijedloga, od oštećenih osoba zaprimljene su kaznene prijave i dostavljane nadležnom državnom odvjetništvu, kojemu će biti dostavljeno i posebno izvješće protiv 34-godišnjaka kao dopuna tih prijava.

MUP