Primorje bez struje, snijeg i bura stvaraju probleme na cestama

0

Snijeg u cijeloj Lici pada od ranog jutra – najviše, desetak centimetara, palo ga je na širem području Gospića. Jak vjetar uzrokuje snježne nanose i smanjuje vidljivost preko prijevoja Vratnik, Kapela i Ljubovo. Također, snijeg pada i u većini kontinentalnog dijela Hrvatske.

Na svim državnim cestama koreničkog i plitvičkog područja na snazi su zimski uvjeti, a promet kamionima s prikolicama i tegljačima zabranjen je. Za ostala vozila obavezna je upotreba zimske opreme. Cesta Gospić – Karlobag otvorena je samo za osobna vozila.

Oglas

Iz glavne baze zimske službe Lika cesta u Gospiću obavijestili su da je zbog olujne bure, koja između Senja i Karlobaga puše brzinom većom od 110 km na sat, za sav promet zatvorena dionica jadranske magistrale Senj – Sv. Marija Magdalena.

Zbog orkanske bure za sav promet zatvorene su dionica autoceste A 1 od Svetog Roka do Posedarja, autocesta A 6 Rijeka – Zagreb, između Delnica i Kikovice, D 1 Gračac – Knin, Jadranska magistrala (D 8 ) od Bakra do Svete Marije Magdalene, Krčki most i državne ceste D 27 Gračac – Obrovac i D 54 Maslenica – Zaton Obrovački.

Primorje ostalo bez struje!

Olujna bura, koja u podvelebitskom Primorju puše brzinom većom od 110 kilometara na sat, uzrokovala je kvarove na dalekovodima.

Struju za sada imaju samo uža središta grada Senja i Karlobaga, a kako za Hinu kaže direktor gospićke Elektrolike Nikola Šulentić, bez struje je oko tri i pol tisuće potrošača od Senja do Svete Marije Magdalene.

‘Promet Jadranskom magistralom na tom je području zatvoren za sva vozila, pa nije moguće uputiti ekipe koje bi otklonile kvarove’, kaže Šulentić.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju da će tijekom dana prevladavati oblačno vrijeme. Na Jadranu povremeno kiša, moguće i grmljavina, a većinom na sjevernom i srednjem dijelu obale mjestimice i snijeg. Temperatura zraka uglavnom je između -4 i 1, u unutrašnjosti Istre, Dalmacije i na sjevernom Jadranu od 0 do 6, a na srednjem i južnom Jadranu 7 do 12 stupnjeva. Slično vrijeme očekuje se i u četvrtak.