Priprema za rekordnu turističku sezonu: Karlobag u velikom graditeljskom zamahu

0

Općina Karlobag se nalazi u središtu brojnih razvojnih projekata čija je realizacija u punom jeku, potvrdio nam je to načelnik općine Boris Smojver. U tijeku su radovi na postavljanju tlakavaca u starom dijelu mjesta, a izdana je i građevinska dozvola za izgradnju mostića na rivi, projekta vrijednog 120 tisuća eura. U pripremi je i sanacija poznate hotelske plaže u Karlobagu, s projektom vrijednim više od milijun eura plus PDV, te uređenje plaže Ribarici, čija vrijednost iznosi 550 tisuća eura plus PDV.

Osim ovih velikih projekata, u tijeku su i radovi na izgradnji zida oko kapelice u Barić Dragi i postavljanju ograde na groblju u Baškim Oštarijama. Nedavno je otvoreno javno nadmetanje za novi ulaz u naselje Dolac u Karlobagu, uključujući uređenje dijela ceste s nogostupom, projekt vrijedan 95 tisuća eura plus PDV. Također je proširen i nogostup autobusne stanice u Karlobagu.

U sklopu nastojanja da se osigura dodatno financiranje, općina je prijavila projekte obiju plaža, mosta te daljnje sanacije rive u Karlobagu i Barić Dragi na natječaje Ministarstva mora, tražeći sufinanciranje za projekte ukupne vrijednosti 1.2 milijuna eura.

Tijekom 2023. godine, Karlobag je već svjedočio značajnim poboljšanjima, uključujući uređenje popularne gradske plaže i dijela rive, što dodatno potvrđuje opredijeljenost općine prema kontinuiranom razvoju i poboljšanju infrastrukture. Ovi projekti ne samo da će obogatiti turističku ponudu Karlobaga, već će i osigurati da se grad pripremi za nadolazeću turističku sezonu koja bi, s obzirom na sve preduvjete, mogla biti rekordna.

L.O.