Pripremite se za potop!

0

Ako ste se ponadali da je prošli sunčani tjedan bio uvod u pravo proljetno vrijeme, prevarili ste se. Meteorolozi za početak novog tjedna, dakle za ponedjeljak, najavljuju pravi prolom oblaka diljem zemlje! Zato, izvadite kišobrane i kabanice, i pripremite se za gacanje po kiši.

Kako je najavio Državni hidrometeorološki zavod, već u ponedjeljak ujutro će zapadne krajeve i sjeverni Jadrana zahvatiti pogoršanje vremena s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Nevrijeme će se zatim premjestiti na istok i jug.

Oglas

Mjestimice se očekuju obilne oborine, i to ponajprije u središnjim i gorskim krajevima, a moguće je i olujno nevrijeme. Zapuhat će umjeren, mjestimice i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu će poslijepodne okrenuti na buru.
Jutarnja temperatura kretat će se između 10 i 16 °C, na Jadranu od 15 do 19 °C. Poslijepodne će temperature narasti između između 14 i 19°C, na Jadranu od 19 do 23 °C.

Ni iduća tri dana ne donose bolje vrijeme: iako nas čeka povoljnije vrijeme, još uvijek se u pojedinim dijelovima zemlje mogu dogoditi iznenadni pljuskovi, posebno u utorak i četvrtak.

M.P.