Priznanje Otočcu za najuređeniji park kontinentalne Hrvatske

5

OTOČAC – Glavni ured Hrvatske turističke zajednice i sustav turističkih zajednica organizirali su u okviru ekološko-edukativnog projekta VOLIM HRVATSKU biranje najuređenijih turističkih mjesta kontinentalne Hrvatske ZELENI CVIJET 2012. Pri ukupnom ocjenjivanju pojedinačnih elemenata na području kontinentalnog dijela Hrvatske,  GRADSKI PARK  u Otočcu proglašen je pobjednikom u kategoriji najuređenijeg parka.  Dodijela priznanja biti će uručena Gradonačelniku grada Otočca Mariu Barkoviću  na završnoj svečanosti 18. listopada 2012. godine u hotelu Valamar Locroma u Dubrovniku.

Projekt Volim Hrvatsku, Hrvatska turistička zajednica i sustav tirističkih zajednica provode od 2000 godine, a ciljevi projekta su uređenje  i oplemenjivanje turističkog prostora/destinacija i okoliša, poboljšanje raznovrsnosti i kvalitete pojedinih elemenata i ukupne ponude turističkih destinacija, poticanje razvoja novih proizvoda u različitim segmentima turističke ponude, unapređenje elemenata i kvalitete turističkog proizvoda/ponude, poticanje razvoja turističkih inicijativa i proizvoda na netradicionalnim i nerazvijenim turističkim područjima, poticanje novih kulturno-turističkih inicijativa i događanja temeljenih na tradicijskoj, povijesnoj i kulturnoj baštini, poticanje unapređivanja djelovanja i turističke infrastrukture turističkih zajednica na turistički nerazvijenim područjima, podizanje razine gostoljubivosti i stvaranje klime dobrodošlice, razvoj svijesti o značaju turizma za podizanje ukupne kvalitete življenja.

Oglas

Projekt Volim Hrvatsku dio je trajnih aktivnosti Glavnog ureda koji kroz sustav Hrvatske turističke zajednice mobilizira sve subjekte u sustavu na očuvanju turističkog prostora, unapređivanju turističkog okružja i zaštiti okoliša, podizanjem razine gostoljubivosti i stvaranje klime dobrodošlice u destinaciji.

Turistička zajednica Grada Otočca, koja već godinama kandidira elemente po kategorijama, imala je velika očekivanja od ovogodišnje kandidature za Zeleni cvijet kontinentalne Hrvatske . Tako nas je obavijest dana na stranicama Hrvatske turističke zajednice ovih dana ispunila ponosom. Naime, komisija koja je bila u posjeti Gradu Otočcu 26. rujna 2012. odlučila je da se najljepši park kontinentalne Hrvatske nalazi u Gradu Otočcu.

L.O./HTZ/Foto:Grad Otočac