Prodaja sira uz cestu na +31*C

Vozeći se danas iz Senja do Žute Lokve uz cestu izbrojili smo trinaest prodajnih mjesta na kojima se prodaje domaći kravlji i ovčji sir, rakija od šljive, kruške i travarica, te domaći med.

Na jednom prodajnom mjestu zatekli smo dvoje djece koja prodaju prehrambene proizvode dok roditelji duboko u hladovini sjede i nadgledaju „biznis“.

Nastavak ispod oglasa

Tako nam je dijete pokazalo domaći kravlji i ovčji sir po cijeni od 100 kuna po komadu, domaću rakiju po 60 kuna za litru i domaći med koji prodaju ovisno o staklenki od 30 – 100 kuna.

Na današnjih vrućih +31 prehrambeni proizvodi su rastopljeni, jedino na jednom mjestu zatekli smo rashladnu vitrinu – frižider i ljubazna gospođa nam je kazala da je registrirana kao OPG – obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, a da svi ovi drugi rada na „ crno „. Također nam je ista kazala da je dnevna zarada jako dobra od 700 – 1500 kuna, a da ovi preprodavači koju stoje uz cestu kupuju sireve po 50 kuna za komad a prodaju za 100 kuna komad. Većina su to prodavači s područja Otočca, Ogulina, Karlovca, a najmanje iz okolice Senja.

Felix