Program obilježavanja Dana hrvatskih mučenika

0

Gospićko-senjska biskupija obznanila je Program ovogodišnjeg obilježavanja Dana hrvatskih mučenika u Udbini na dan 27. kolovoza.

Svečano misno slavlje počinje u 11 sati, a križni put kreće s Krbavskog polja u 9 sati. Misno slavlje kod Crkve hrvatskih mučenika ove će godine predvoditi  mons. dr. Jure Bogdan, vojni ordinarij u RH.  Dosadašnji župnik i upravitelj Svetišta CHM  bio je mons. Tomislav Rogić, koji je ove godine imenovan šibenskim biskupom, a na njegovo mjesto došao je vlč. Josip Šimatović. Vlč. Šimatović je bio župni vikar u katedralnoj župi u Gospiću i povjerenik za mlade u gospićko-senjskoj biskupiji. Uz ravnatelja Svetišta na Udbini i dalje će obnašati službu povjerenika za mlade.

Slavlju Dana mučenika prethodit će trodnevnica koju će predvoditi vlč. Božo Barišić, župnik u Ninu. Drugog dana trodnevnice, 25. kolovoza, svečano će biti  predstavljene nove orgulje Svetišta. Sagradio ih je zagrebački svećenik, mons. Juraj Jerneić u suradnji sa tvrtkom „Škrabl“. Nakon svete mise u 19 sati, koncert na orguljama održat će vlč. Josip Vidas, svećenik krčke biskupije, student orgulja na Papinskom Institutu za crkvenu glazbu. Trećeg dana trodnevnice, 26. kolovoza, nakon svete mise bit će predstavljena nova knjiga biskupa u miru  dr. Mile Bogovića „Crkva Hrvatskih mučenika- od ideje do ostvarenja“.

H.J.