Projekt Zaželi-dodijeljena uvjerenja o osposobljenosti

0

Jučer su u Brinju, u sklopu projekta Zaželi – program zapošljavanja žena u Općini Brinje, dodijeljena uvjerenja o osposobljenosti za poslove geronto domaćice ženama zaposlenim na projektu. Uvjerenje im je uručila voditeljica projekta Mirjana Javor, mag.ing.agr koja je tom prigodom istaknula važnost obrazovanja radi izravnog utjecaja istog na zapošljivost i konkurentnost žena na tržištu rada.Također je napomenula kako se ovim projektom osnažuje radni potencijal teže zapošljivih žena, potiče njihova socijalna uključenost, a ujedno se povećava i razina kvalitete života krajnjih korisnika na području općine Brinje.
Svečanoj dodjeli prisustvovali su i predstavnici Pučkog otvorenog učilišta Ogulin koje je provelo program osposobljavanja, na čelu s ravnateljicom Blankom Poljak Franjković, koja se tom prilikom prigodno obratila.
Projekt Zaželi – program zapošljavanja žena u Općini Brinje financira se iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. Njegova je vrijednost 1.708.710 kuna, arazdoblje provedbe je od 1. lipnja 2018. do 30. studenog 2020. godine. Partneri projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Gospić i Centar za socijalnu skrb Senj Ispostava Otočac.

L.O.