Promocija nosača zvuka HKUD “Široka Kula”: Očuvanje tradicije kroz pjesmu

0

HKUD “Široka Kula” s ponosom najavljuje promociju svog drugog nosača zvuka pod nazivom “Kulo naša, pjesmom sagrađena”, koja će se održati u četvrtak, 22. veljače, u osnovnoj školi “Anž Frankopan” u Gornjem Kosinju s početkom u 19 sati. Nakon niza uspješnih promocija u Lovincu, Perušiću i Korenici, ovaj događaj pružit će jedinstvenu priliku posjetiteljima da se upoznaju s kulturnim blagom Like, kao i s rezultatima terenskih istraživanja zaboravljenih repertoara tradicijske glazbe i plesa.

Poseban naglasak stavlja se na nastup najmlađih članova Društva, koji će svojim izvedbama dodatno obogatiti večer. “Kulo naša, pjesmom sagrađena” više je od nosača zvuka; to je odavanje počasti bogatoj i burnoj povijesti Široke Kule, mjesta koje je ratna zbivanja prošlog stoljeća duboko obilježila.

Oglas

Projekt je pokrenut prije deset godina s ciljem očuvanja i prezentacije glazbeno-plesne tradicije kraja, te istraživanja i snimanja pjesama i plesova iz Gornjeg Kosinja, Kosinjskog Bakovca, Lovinca, Josipdola, Kalinovače, Donjih Pazarišta, Kaluđerovca, Ivčević Kose i Čanka. Promocija nosača zvuka simbolično je usklađena s obljetnicom Prvotiska “Misal po zakonu rimskoga dvora”, tiskanog 22. veljače 1483. godine, kao i s Danom hrvatske glagoljice i glagoljaštva, čime se ističe kulturna i povijesna važnost ovog događaja.

Zajednica se poziva da podrži ovu kulturnu manifestaciju i zajedno proslavi bogatstvo ličke tradicije u Gornjem Kosinju.

L.O.