Pronađena “zolja” u šumi kod Gospića, policija poziva na dragovoljnu predaju oružja

0

U subotu je u šumskom području Divosela pronađeno minsko-eksplozivno sredstvo, nakon što je građanin obavijestio policiju o opasnom nalazu. Na teren je odmah upućen specijalizirani policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je pronašao i sigurno izuzeo ručni bacač raketa M-80, poznatiji kao “zolja”. Ovo sredstvo je pohranjeno u skladište gdje će biti uništeno, čime je spriječena potencijalna opasnost za građane.

U okviru akcije “Manje oružja – manje tragedija”, pozivaju se građani na dragovoljnu predaju svih vrsta ilegalnih ubojitih sredstava i oružja, bez straha od sankcija. Policija naglašava važnost ove akcije, ističući da protiv osoba koje prijave i predaju oružje neće biti pokretani prekršajni ili kazneni postupci.

Građani se upozoravaju da ne pokušavaju sami transportirati oružje ili eksplozivna sredstva u policijske postaje, već da svoju namjeru prijave pozivom na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Na taj način će se izbjeći moguće aktiviranje sredstava i neželjene posljedice. Policijska uprava osigurat će dolazak obučenih službenika koji će preuzeti i sigurno rukovati pronađenim oružjem.

L.O.