Propali pokušaj spašavanja (privatnog) HRO

S odmakom od 24 sata lakše je trezveno analizirati ili bolje reći demontirati skup potpore radio Otočcu koji se jučer dogodio na tamošnjem središnjem trgu. Od našeg izvora iz Otočca dobili smo podosta podataka „za“ i „protiv“ pa vama, uvaženi čitatelji, ostavljamo na prosudbu pozadinu cijele priče.

-Hrvatski radio Otočac ima dugu povijest. Mlađi će vam reći toliko dugu da ga treba ugasiti. Oni bliski lokalnoj vlasti tvrde da je HRO fantastičan, oni drugi da  nikada nije niti riječi rekao o promašajima aktualne vlasti. Da to učine ne bi zaposlenici dobili plaće jer ih financira Grad Otočac. Jedinstvena je to pojava u svijetu: privatni radio financira se našim novcem! Za jučer se na Trgu D. Bobinca najavljivalo  barem 1500-2000 građana koji će dati podršku radiju. Kada se shvatilo da se tu radi o potpori vladajućoj ekipi onda je broj okupljenih smanjen za deset puta. Da je skup bio politički cirkus vidilo se i po tome što je tamo viđen gradonačelnik Gospića, pa Novalje i načelnik općine Plitvička Jezera. Kakve oni veze imaju s HRO? Nikakve, osim što su za zadnjih izbora ujedinili snage. Lijevi, srednji i desni puhali su u isti rog ne bi li se dokopali vlasti. Kad je jučer započeo skup direktorica HRO Ruža Orešković uz tamburaše na pozornicu  dovela i djecu i penzionera Matiju da se tobože dokaže da su svi oni za (privatni) HRO. Kad je trebao govoriti gradonačelnik Kostelac na trgu je ostalo jedva 50-70 duša. Šteta da naš gradonačelnik nije govorio pa da nam objasni kako to (privatni) HRO od Grada Otočca na godinu dobije više od pola milijuna kuna?!?

Nastavak ispod oglasa

HRO se umorio i dolaze novi mediji koji koštaju puno, puno manje, a prati ih puno više ljudi. HRO  treba  gledati kao stvar povijesti, osobito kada se u njegov rad i spašavanje toliko uplela lokalna politika, pojašnjava naš izvor iz Otočca.

Z.K./L.O.