Proslava Gospe Karmelske u Senju

0

U ponedjeljak, 16. srpnja blagdan Gospe Karmelske svečano je proslavljen u Senjskoj katedrali. Svečanu misu u procesiju predvodio je mons. Ivan Milovan, biskup porečko-pulski u miru.

Svečanosti su prisustvovali kanonici Senjskog Kaptola i susjedni svećenici.Biskup Milovan je u svojoj propovijedi govorio o liku Bl. Dj. Marije vezano uz brdo Karmel po kojem i nazivamo današnji blagdan. U konkretnoj, životnoj primjeni osvrnuo je na naše obitelji i o dostojanstvu ljudskog života kojeg trebamo štititi i njegovati od samog začeća do prirodne smrti. Samo u suradnji s Bogom i njegovim Duhom možemo možemo imati pravi odnos i svojem i tuđem životu.

Oglas

Na kraju svečanosti po završetku procesije na pozornici na trgu pred katedralom zaključnu riječ je izrekao preč. Nikola Jusić, privremeni župnik na Vratniku, koji je vodio trodnevnu pripravu za ovaj blagdan.

Svečanosti proslave je osobito pridonio župni pjevački zbor pod vodstvom g. Ivana Pripića – Špike i g. Milana Dučića. te u procesiji glazba senjskog DVD-a.

I.B.