Proslava sv. Josipa u crkvi u Ličkom Osiku

0

Župa sv. Josipa u Ličkom Osiku danas svečano slavi župnog patrona sv. Josipa. Proslava je započela još u subotu 16. ožujka, a završava danas misnim slavljima u 11 i 17 sati, koje predvodi prof. dr. sc. Dario Tokić, provincijal karmelićana, uz domaćeg župnika vlč. Luku Blaževića i svećenike iz Gospićko-senjske biskupije.

Sveta misa, koja je započela u 11 sati, okupila je vjernike i štovatelje svetog Josipa, zaštitnika očeva, djece, bolesnih i umirućih. Brojni mještani su se okupili kako bi zajedno proslavili ovog zemaljskog hranitelja Isusa te zahvalili na njegovoj zaštiti i blagoslovu. Ovoj svečanoj proslavi nazočio je i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry u pratnji zamjenice župana Jasne Orešković Brkljačić, a misi je nazočio i gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević.

Nakon završetka svete mise, članovi Pastoralnog župnog vijeća i KUD Lika organizirali su proslavu i druženje ispred crkve. Atmosfera je bila ispunjena radošću i zajedništvom dok su se vjernici i posjetitelji okupili kako bi nastavili proslavu u duhu zajedništva i tradicije.

Josip je posebno štovan u Hrvatskoj, a zanimljivo je spomenuti da ga je Hrvatski sabor proglasio zaštitnikom zemlje prije više od tri stoljeća, točnije 1687. godine.

L.O.