Proslavljen Dan grada Novalje

0

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Grada Novalje u hotelu Luna u Jakišnici obilježen je dan Grada. Uvodni pozdravni govor održao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Novalje prof. Aleksij Škunca. Osvrnuo se je na rad vijeća te je pozdravio i nazočne goste. Ovogodišnji gosti koji su svojom prisutnošću uveličali svečanu sjednicu bili su župan Ličko-senjske županije Milan Jurković, pomoćnik ministra za otočni i priobalni razvoj Josip Borić, načelnik Policijske uprave ličko-senjske županije Željko Jurković, predsjednik Uprave Jadrolinije Slavko Lončar, predsjednik Županijske skupštine Petar Krmpotić, predsjednik Općinskog suda u Pagu Željko Đerđ, crkveni velikodostojnici i mnogi drugi.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić – Njekulin te načelnici Općina Kolan i Povljana Josip ZubovićIvica Pogorilić

Oglas

Gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo u svom govoru izvjestio je nazočne o realiziranim projektima u proteklom razdoblju. Isto tako naveo je  programe koje će ova vlast napraviti u budućem razdoblju.

Kako je to i običaj dodijeljena su i javna priznanja za 2010. godinu. Iz područja gospodarstva nagradu je dobio Krunoslav Vidas vlasnik OPG-a »Vidas« za značajan doprinos razvoju paškog sira. Krunoslav Vidas, vlasnik male obiteljske sirane, dobitnik je niza medalja za kvalitetu paškog sira. Njegov sir nosi oznaku (pečat) II-94 koja datira iz davne 1887. godine.

Iz područja obrazovanja nagradu je dobila Marija Datković, učiteljica iz Metajne za dugogodišnji učiteljski rad. Marija Datković je svoj učiteljski rad započela 1964. god. u Zubovićima a od 1970. god. je učiteljica u Metajni. Odgojivši brojne generacije učenika, Marija Datković je u Metajni postala sinonim za učitelja.
Za unaprjeđenje suradnje između Gradova Novalje i Maribora nagradu je dobio prof. dr. Šime Ivanjko, počasni konzul RH u Mariboru.

Felix/Novalja

Foto:Eugen Rebernišak