Proslavljen Dan grada Otočca i zaštitnika Sv. Fabijana i Sebastijana

Polaganjem vijenaca i odavanjem počasti poginulima u Domovinskom ratu kod Spomenika hrvatskim braniteljima u Otočcu, danas je započelo svečano obilježavanje Dana Grada Otočca i zaštitnika Sv. Fabijana i Sebastijana.

Vijence su položili i svijeće zapalili u ime Grada gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac, predsjednik GV Otočca Slaven Prpić, zamjenik gradonačelnika Nenad Janković, dopredsjednici GV Jelena Janjatović i Josip Orešković. Bila je to prigoda da počast poginulim kod spomenika oda i mnostvo građana, uzvanika, predstavnika gradskih službi, ustanova i poduzeća.

Nastavak ispod oglasa

Upriličena je svečana procesija i svečana Sv. misa koju je predvodio biskup Gospićko senjske biskupije mons. Zdenko Križić u suslavlju s biskupom u miru mons.dr.Milom Bogovićem i generalnim  vikarom biskupije i otočkim župnikom mons.mr.Tomislavom Šporčićem, te još desetak drugih svećenika iz dekanata i biskupije.

Nazočne je pozdravio predsjednik GV Otočca Slaven Prpić koji govorio o Danu Grada Otočca, i izabiru datuma 20. Siječnja i zaštitnika sv. Fabijana i Sebastijana.

Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac čestitao je građanima Otočca Dan Grada i podsjetio na niz projekata koji se provode na području grada Otočca ali i na one koji tek slijede.

Bila je to prigoda da se dodjele i javna priznanja grada Otočca: Hrvatskom radio Otočcu, plaketa grada Turističkom uredu TZ Grada Otočca, Nadi Avsec, Ivanu Bogdaniću Draženu Ataliću.

Dražen Prša