Prosljavljen Dan općine Brinje

U Brinju je u petak svečano proslavljen Dan općine Brinje i blagdan Presvetog Trojstva. Održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je načelnik općine Ivica Mesić govorio o razvoju Brinja i svemu učinjenom u protekloj godini dana.

Nastavak ispod oglasa

Na svečanoj sjednici su bili nazočni čelnici drugih gradova i općina predvođeni ličko -senjskim županom Milanom Jurkovićem koji je Brinjacima čestitao Dan Općine i poželio im mnogo sreće i uspjeha u budućem radu. Osim ličko-senjskog župana, na svečanu sjednicu su došli i gradonačelnik Otočca Mario Barković, gradonačelnik Senja Darko Nekić, delegacija grada Gospića predvođena zamjenicom gradonačelnika Martom Grgurić, načelnik općine Lovinac Danijel Jurjević, zamjenik načelnika općine Karlobag Boris Smojver, savjetnik načelnika općine Plitvička jezera Mile Čančar i izaslanik načelnika Općine Perušić Davor Turkalj.

Kao i proteklih godina i ove godine su na svečanoj sjednici dodijeljena Javna priznanja Općine Brinje u obliku POVELJE.

Vlč. Josip Štefančić je dobio javno priznanje za osobit doprinos u humanitarnom radu i promicanju vjerskih i kulturnih vrijednosti na području općine Brinje.

Vlade Dasović je dobio javno priznanje za osobit doprinos u gospodarskom i društvenom djelovanju na području općine Brinje.

Josip Perković je dobio javno priznanje za posebne zasluge u humanitarnom radu i donatorstvu.

Prehrambeno industrijski kombinat d. d. Rijeka je dobio javno priznanje za osobit doprinos i dugogodišnju suradnju na području poljoprivrede.

U nedjelju na sam blagdan Presvetog Trojstva u 9,30 sati su položeni vijenci kod Centralnog križa na groblju u Brinju, Križpolju, Jezeranama, Stajnici, Lipicama i Letincu te je u 10, 30 sati služena sveta misa u župnoj crkvi Uznesenja BDM u Brinju.

Nakon mise župljani su zajedno sa vlč. Jurom Tutekom i općinskom delegacijom mogli otići na stari grad Sokolac pogledati restaurirane manirističke oltare u koje su ukomponirani gotički kipovi Madone s djetetom i Piete, a koji su nedavno vraćeni sa restauracije i postavljeni u kapelu Presvetog Trojstva.

Felix/Brinje