Prvi dan s školskim torbama

0

Kako je jučer počela školska godina, danas je prvi dan kada učenici idu u školske klupe s školskim torbama

Oglas

Osnovna škola Zrinskih i Frankopana u Otočcu ima 44 prvašića, dok Ličko Lešće ima 7, Kompolje 5, Kuterevo 4, Švica 2.

Ove godine je u Otočcu tri odjela  manje,a tako je uskraćena suglasnost za jednog učitelja u matičnoj školi Otočac, te u područnim školama Vrhovine i Kuterevo pa su pojedini učitelji ostali neraspoređeni. Osnovna škola u Otočcu ima i 10 područnih škola, ukupno su upisali 849 učenika, od toga posebni razredni odjel s djecom u poteškoćama u razvoju.

Prošle godine ih je bilo 3, a ove godine 5 učenika. Ove godine u posebni razredni odjel dolaze u Otočac i djeca iz Grada Gospića.  Ovaj odjel uvijek radi prijepodne.

I ove godine su najmanje područne škole s brojem upisane djece u Čoviću, Hrvatskom Polju i Lipovlju. Te škole imaju iste uvjete kao i matična škola u Otočcu, lijepo su opremljene, ali svake godine sve manji broj djece upisuju i prijeti im ukidanje. Osnivač je županija Ličko-senjska koja se bori da te škole ostanu u funkciji. S brojkom od 3 učenika funkcionirati će i dalje.

Ove godine od tri peta razreda dobivena je suglasnost Ministarstva da se napravi četiri šesta razreda, dva odjela u A smjeni i dva odjela u B smjeni čime neće doći do tehnološkog viška nastavnika u višim razredima.

Učenici u A smjeni su većinom gradska djeca, a dok su učenici u B smjeni su  putnici. Za učenike je organiziran besplatan prijevoz, a sredstva je osigurala Županija Ličko-senjska,  kazala je ravnateljica Lucija Sekula  gostujući na HRO Otočac.

Felix