Prvi kruzer u Novalji

0

U nedjelju 30. svibnja Novalju je posjetio The World, kruzer koji na svojoj plovidbi oko svijeta trenutno plovi Jadranom. Dužine 196 i širine 30 metara brod ima 165 stambenih jedinica (106 apartmana, 19 studio apartmana i 40 studija). Sve jedinice su u potpuno privatnom vlasništvu.

Neki vlasnici svojih apartmana stalno žive na brodu dok neki na brod dolaze povremeno. Na njemu plovi između 100 i 300 stanovnika i njihovih gostiju te ih opslužuje 250 članova posade.

Oglas

Male trgovine i delikatese, butici, atletski sadržaji, golf simulator, casino, teniski tereni, jogging staza i teretana, kino i knjižnica samo su dio bogate ponude koju ovaj brod nudi svojim putnicima.

Dolaskom u Novalju na brodu je bio postavljen i pult dobrodošlice na kojem je putnicima broda predstavljena Novalja i otok Pag. Domaćica na pultu je bila prof. Vesna Denona ravnateljica Gradskog muzeja u Novalji. Uz prezentaciju našeg otoka odgovarala je na brojne upite znatiželjnih putnika.

Na otoku su organizirani izleti do grada Paga sa stajanjem u Kolanu i posjet sirani Gligora, posjet hotelu i vinariji Boškinac a iskazan je i veliki interes za Gradski muzej u Novalji.

Na kraju dana brod je otplovio prema Splitu.

Felix/ Grad Novalja