Putujući ispisuje riječ dobrodošlice

0

Odredište pustolova Daniela Lacka i njegovih pratitelja na njihovom putopisu kojim će „ispisati“ riječ Welcome bila je i senjska luka u koju je Lacko veslajući kanu doplovio iz Baške, a cilj mu je da  putujući hrvatskom obalom i njenim zaleđem ispiše riječ dobrodošlice od Savudrije do Dubrovnika.

Pri tome će prevaliti više od 2500 kilometara,  te će proći kroz osam nacionalnih parkova, tri parka prirode, četiri zaštićena krajolika, rezervata i geomorfoloških spomenika, šest rijeka, jedanaest planinskih vrhova i  kroz  beskrajno mnogo doživljaja. I sve to hodajući, vozeći bicikl, veslajući u kajaku, penjući se, leteći padobranskim krilom te ostalim bezmotornim kretanjem  po Hrvatskoj.

Uz već poznate znamenitosti Lijepe Naše, proći će i mnogim nepoznatim i neviđenim područjima, upoznati manje znana i neznana mjesta, susresti mnoge zanimljive ljude i snalaziti se u mnogim nepredviđenim i neobičnim situacijama, a sve to sa željom da putem ove pustolovine promovira Hrvatsku kao zemlju prekrasne prirode, bogate baštine i divnih ljudi i kao zemlju s najvećom dobrodošlicom na svijetu.

A.P.