Rad na “crno”

0

Jučer, 12. travnja tijekom redovnog postupanja koje se odnosi na zaprječivanje nezakonitih migracija, policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su u dva slučaja zatekli strane državljane u obavljanju poslova bez radne ili poslovne dozvole:

– u mjestu Vidasovi Stani, Grad Novalja, u obavljanju kamenoklesarskih poslova na objektu u izgradnji, vlasništvo 32-godišnjaka iz Novalje, zatekli su šestoricu državljana BiH kako izvode radove bez radne ili poslovne dozvole.

Tijekom provođenja prekršajne obrade utvrđeno je da ih je nezakonito zaposlio i pružao im usluge smještaja 32-godišnjak iz Novalje.

Protiv državljana BiH-e podneseni su Optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu, te su im uz nalog o izrečenoj mjeri opreza izuzete putne isprave do provođenja prekršajnog postupka, dok će protiv 32-godišnjaka koji ih je zaposlio biti podnijet Optužni prijedlog redovnim putem.

– u mjestu Lički Novi, Grad Gospić, u obavljanju građevinskih radova na kući vlasništvo 54-godišnjaka iz Gospića, zatekli su trojicu državljana BiH-e kako izvode radove bez radne ili poslovne dozvole.

Protiv državljana BiH-e biti će podnijeti Optužni prijedlozi prekršajnom sudu u Gospiću, te su im uz nalog o izrečenoj mjeri opreza izuzete putne isprave do provođenja prekršajnog postupka, dok će se protiv 54-godišnjaka koji ih je zaposlio podnijeti Optužni prijedlog redovnim putem.

MUP