Radionica u okviru natječaja “Potpora jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva”

0

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Otočac, Ministarstva gospodarstva, te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU u Otočcu je održana radionica u okviru natječaja “Potpora jačanju konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva” unutar pretpristupnog programa IPA komponente IIIc – Regionalna konkurentnost.

Ovo zadnja od predviđenih 13 radionica u okviru navedenog natječaja. Radionici je ukupno prisustvovalo 46 sudionika iz reda tvrtki i obrta, koji prema uvjetima natječaja predstavljaju potencijalne korisnike navedenih bespovratnih sredstava, te predstavnici potpornih institucija. U okviru trosatne radionice sudionicima su predstavljene informacije o samom natječaju, natječajnim postupcima i potrebnoj dokumentaciji. Natječaj je dostupan na internet stranicama Središnje agencije za financiranje i ugovaranje www.safu.hr, a otvoren je do 20. veljače 2012.g. do kada je krajnji rok za dostavu projektnih sažetaka na adresu SAFU-a.

U okviru natječaja se financiraju investicije u tehnologije, nove proizvodne metode, zeleno gospodarstvo i zaštita okoliša, energetska učinkovitost te certificiranje proizvoda, usklađivanje s eko standardima, povećanje konkurentnosti.

Materijali s radionice su dostupni na internet stranicama HGK ŽK Otočac www.hgk.hr pod Aktualno, izvijestila je Frana Lokas stručna suradnica pri HGK Županijskoj komoti Otočac.

Dražen Prša