Radni sastanak predstavnika granične policije

0

Jučer, 26. kolovoza u prostorijama Policijske postaje Korenica održan je radni sastanak djelatnika granične policije na regionalnoj razini kojem su uz domaćina, načelnika Odjela za granicu Policijske uprave ličko-senjske prisustvovali načelnici sektora/odjela granične policije Policijskih uprava splitsko-dalmatinske, zadarske i šibensko-kninske, te načelnik Terenskog ureda zapad granične policije Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je izvršena analiza dosadašnjih aktivnosti ostvarenih temeljem Protokola između Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Granične policije Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, o provođenju mješovitih ophodnji uz zajedničku državnu granicu, kao i provođenju Protokola navedenih ministarstava o službenom tranzitu preko državnog područja druge ugovorene strane u cilju postupanja na vlastitom državnom području.

Kao i na dosad održanim sastancima, i ovaj put svi sudionici sastanka izrazili su zadovoljstvo postignutim rezultatima i načinom provođenja Protokola, te su zaključili da će se takva suradnja nastavi i u narednom periodu.

MUP