Rast posjećenosti Memorijalnog centra „Nikola Tesla“

0

SMILJAN – Prvo polugodište 2012. godine po broju posjetitelja Memorijalnog centra „Nikola Tesla“ nešto je bolje nego li isto razdoblje 2011. Rekao je to novinarima voditelj centra Mile Čorak.

– Lani je Memorijalni centar „Nikola Tesla“ u Smiljanu posjetilo 25 tisuća ljudi, a do konca lipnja ove godine nešto preko 11 tisuća, što je nešto bolje nego li lani. „Špica“ posjeta Memorijalnom centru uglavnom se događa početkom školske i akademske godine, dakle u rujnu i listopadu, kada nas posjećuju ekskurzije i veće grupe. Ova je godina znakovita po tome što je povećan broj individualnih posjeta, a tome svakako treba zahvaliti reklamnim panoima postavljenim uz glavne gradske i županijske prometnice. Zbog visokog snijega i vrlo oštre zime početak ove godine je u bio u znaku nešto manjeg broja posjetitelja nego li je to bilo prijašnjih godina, rekao je Mile Čorak.
S obzirom na najave većih grupa posjetitelja tijekom ljetnih mjeseci u Memorijalnom centru očekuju ipak povećanje broja gostiju u odnosu na lanjsku, inače rekordnu godinu.

L. O.