Ratni vojni invalidi Domovinskog rata LSŽ na „21. SŠNIDR Zagreb 2015.“

0

U Zagrebu će se 03. i 04. rujna održati „21. SŠNIDR Zagreb 2015.“ (Sve športski susreti invalida Domovinskog rata) na kojima će se natjecati predstavnici Udruga hrvatskih raznih vojnih invalida iz svih hrvatskih županija.
Sportske igre invalida Domovinskog rata i ove će godine okupiti oko tisuću sudionika iz udruga HVIDRA-e svih hrvatskih županija na kojima će nastupiti i predstavnici HVIDR-e Ličko senjske županije, doznajemo od predsjednika ŽUHVIDR-e Ivana Jurkovića koji je između ostalog kazao da kao i prethodnih godina ratni vojni invalidi Domovinskog rata iz Ličko senjske županije sudjeluju u natjecanjima u nekoliko sportskih disciplina što još jednom pokazuje zajedništvo ali i potrebu da se barem jednom godišnje hrvatski ratni vojni invalidi susretnu na jednom mjestu, gdje bi uz druženje, razgovore i sportska natjecanja prisjetili se i evocirali sjećanja na najteže dane obrane Domovine.

Ivica Majer -Izbornik za sportska natjecanja HVIDR-a LSŽ
Ivica Majer -Izbornik za sportska natjecanja HVIDR-a LSŽ
Kako smo doznali od Ivice Majera Županijskog izbornika sportaša ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Ličko senjske županije na natjecanjima će biti oko 1000 predstavnika iz 21 hrvatske županije. Hrvatski ratni vojni invalidi odmjerit će „snage“ u boćanju, električnom pikadu, kuglanju, plivanju, šahu, stolnom tenisu, streljaštvu, športskom ribolovu, visećoj kuglani.
„HVIDRA Ličko senjske županije svake godine učestvuje na sportskim natjecanjima pa tako i ove godine. Na ovogodišnjim natjecanjima naša županija bit će zastupljena sa 35 učesnika, od kojih je 28 natjecatelja, dva voditelja i četiri predstavnika županijskih podružnica Gospića, Senja, Otočca i Plitvičkih jezera i naš predsjednik Ivan Jurković. Treba izdvojiti da smo svojim sudjelovanjem na ovim natjecanjima 2014. godine ostvarili zapažene rezultate za što smo bili posebno pohvaljeni javnim priznanjem. Nakon Makarske i Zadra uvjeren sam da ćemo i ove godine u Zagrebu ostvariti zapažene sportske rezultate, što u stvari i nije prvenstveni cilj, jer svaki susret sa prijateljima iz rata pruža mogućnosti razgovora o svemu onome što nam je zajedničko, naši problemi, barijere na koje nailazimo ali i prisjećanje na dane u kojima smo stvarali našu Domovinu“ – kazao je Ivica Majer.
Dražen Prša