Raznolik tjedan u Lovincu

0

Počevši od danas, prvoga dana mjeseca kolovoza, intenzivno se nastavlja „Lovinačko ljeto“, serijal u kojemu ćemo svjedočiti brojnim događanjima. Tako već večeras s početkom u 20:30 sati kreće nastup HKUD “Vrilo” Lovinac, sekcija “Pilići” u prostorijama Kulturno informativnog centra Lovinac, nakon kojeg je u 21 sat za one najmlađe biti organiziran Mini Disco.

Drugoga dana kolovoza je Dječji dan kada s početkom u 18 sati kreće Rekreativna radionica “Kostur Siniša i trenerica Jelena” koju predvodi Jelena Skender, magistra kineziologije.
U 20 sati će se u maloj dvorani KIC-a Lovinac održati projekcija dječjeg animiranog filma “Kućni ljubimci na tajnom zadatku”.

Odrasli će doći na svoje u četvrtak, 3. kolovoza, kada će se s početkom u 19 sati održati Malonogometni turnir na igralištu Lovinac.

Općina Lovinac ovoga petka, 4. kolovoza, nizom događanja slavi svoj Dan. Dan Općine Lovinac počinje se obilježavati svetom misom u crkvi Svetog Mihovila od 16 sati. Nakon toga će od 17 sati biti upriličena komemoracija kod spomen-obilježja dr. Franje Tuđmana. Od 17,30 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Lovinac, a nakon toga otvorenje preuređenih prostorija Doma kulture u sastavu KIC-a. Tom prigodom će se otvoriti izložba starih fotografija pod nazivom „Lovinac u fotografijama i sjećanjima“. Dan Općine Lovinac zaokružit će nastup zadarske grupe „Vista“ u središtu Lovinca. U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u prostorijama KIC-a Lovinac.

L. O.