Reagiranje Ernesta Petrya: “Neka institucije rade svoj posao”

Ernest Petry

Poštovani,

temeljem iznesenih neistina na Vašem portalu, a ispod kojih stoji da ih je uputio gdin. Petar Radošević u svojstvu predsjednika gradskog vijeća Grada Gospića ovim putem ističem da se ne mislim dopisivati i prepucavati s imenovanim gospodinom jer imam pametnijeg posla, a prepiske s istim su mi ispod časti, ali sam prisiljen reagirati na laži koje je iznesao u predmetnoj obavijesti, dana 29. 11. 2013. god.

Nastavak ispod oglasa

|

  1. Gdine. Radoševiću u predmetnoj obavijesti navodite da ste mi omogućili postavljanje pitanja na idućoj sjednici gradskog vijeća, a iz čega proizlazi da na slijedećem aktualnom satu mogu postaviti dva pitanja koja sam imao namjeru postaviti na trenutnoj sjednici, te bih na taj način izgubio pravo na nova dva pitanja koja mogu postaviti na slijedećoj sjednici, a što nisam želio propustiti jer o radu institucija Grada Gospića imam beskonačno mnogo pitanja i prijedloga.

Moja pitanja su bila usmjerena na bolje uvijete života građana Gospića odnosno kada će se asfaltirati ulica Katarine Zrinski i da li grad razmatra mogućnost postavljanja ležećih policajaca u naselju „Balinovac“, te pitanje o poštivanju Odluke Grada Gospića o dodijeli nagrade kadetima NK „Croatia“ iz Ličkog Osika. Nakon što nisam dobio mogućnost postavljanja pitanja napustio sam sjednicu, te sam putem medija obavijestio građane Gospića i Ličkog Osika o pitanjima koja sam htio na njihovu zamolbu postaviti, ali mi je isto onemogućeno. Ovim putem ističem da mi nije jasno zašto ste se pronašli prozvanim u obavijesti koju sam uputio javnosti, te ste danas izvršili klevetu protiv mene, te mi pokušavate narušiti ugled i čast, a uslijed čega su mi nanesene duševne boli.

  1. U obavijesti navodite da je moja malenkost zadnja osoba koja može držati moralne prodike budući je općepoznata činjenica moje političke prevrtljivosti zbog koje sam postao direktor HEP-a Gospić, te da sam mijenjao politički dres u nekoliko navrata od HDZ-a pa do Hrvatskog bloka kada sam se predstavljao ultradesničarom, te da sam osuđivao predsjednicu HNS-a za veleizdaju. Nadalje navodite da sam trenutno ultraljevičar.

Gospodine Radoševiću u koliko vam je potreban tečaj o domoljublju bez osobnih interesa, slobodno mi se obratite pa ću vas podučiti, a što ne garantiram jer se teško kriva Drina može ispraviti.

Gospodine Radoševiću da ste imalo moralni ne biste meni moralizirali o mome domoljublju, te Vas ovim putem upoznajem u koliko niste znali o pojedinim segmentima moga života.

Istina učlanio sam se u HDZ-a u veljače 1990. god., kada sam ocu „ukrao“ pristupnicu s hladnjaka, te je ispunio i poslao u Savsku 25. Da gospodine Radoševiću u to vrijeme odnosno u vrijeme SFRJ-ota (Tuđmanov skraćeni naziv za Jugoslaviju) sam se s ponosom učlanio u hrvatsku opciju kao istinski domoljub.

Nadalje:

–          Da li vi (namjerno pišem malo slovo) gdine. Radoševiću mislite da je mene stid članstva u HDZ-u u vrijeme stvaranja i utemeljenja Hrvatske države?

–          Da li vi (namjerno pišem malo slovo) gdine. Radoševiću mislite da se stidim svoga oca koji je bio utemeljitelj HDZ-a u Gospiću i Lici i saborski zastupnik u prvim višestranačkim izborima održanim u RH?

–          Da li vi (namjerno pišem malo slovo) gdine. Radoševiću mislite da se stidim svoje obitelji koja je ponosnog srca bila angažirana projekt stvaranja Hrvatske države?

–          Da li vi (namjerno pišem malo slovo) gdine. Radoševiću mislite da se stidim svoje obitelji koja je prva u Gospiću bila izložena snajperskim hitcima?

–          Da li vi (namjerno pišem mala slova) gdine. Radoševiću mislite da se stidim da su se prva naoružanja za obranu integriteta RH i Gospića nalazila u stanu moje obitelji?

  1. Nadalje napominjem da sam se ispisao iz MHDZ-a nakon što sam na V. Općem Saboru HDZ-a u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu prozvao Ivu Sanadera kriminalcem, a kojemu ste se tada vi (namjerno pišem malo slovo) i vama slični priklonili čekajući Judine škude čekajući male političke položajčiće. Mišljenja sam da vas i dan danas dlanovi bole koliko ste mu u vrijeme njegove vladavine pljeskali, a čini mi se da i dan danas imate promukao glas od silnog skandiranja Ivo… Ivo…
  1. Istina je i ne sramim se da sam se 2002. god. učlanio u Hrvatski blok na temelju poziva svojih prijatelja iz MHDZ-a, te se ne sramim da sam u to vrijeme (kada vas ni blizu nije bilo) prikupljao peticiju za generala Antu Gotovinu, ali u to vrijeme vas ni vaših istomišljenika nije bilo ni blizu štanda, dok bi se danas rado htjeli naslikavati s generalom!
  1. Gospodine Radoševiću ja sebe nikada nisam smatrao ultradesničarom, a kamoli ultraljevičarom jer to nikako ne mogu ni biti, ali se s ponosom smatram hrvatskim domoljubom koji voli Hrvatsku državu na način kako su ju voljeli moji pokojni preci!

–          Ne mogu da vas ne pitam da li vi (namjerno pišem malo slovo) gdine. Radoševiću mislite da se sramim svoga domoljublja?

  1. Nadalje napominjem da sam se kao relativno mlada osoba razočarao u politiku i političare, te sam mislio da se nikada više u životu neću baviti politikom, ali sam se prevario jer sam pristao na nagovor prijatelja i uključio u rad Hrvatske narodne stranke, a koju također smatram domoljubnom opcijom na hrvatskoj političkoj sceni. Ističem da sam na svoj postupak ponosan i smatram da sam ispravno postupio, jer da se nisam politički aktivirao samo bih gledao osobe poput vas i pitao se zašto si dopuštam da mi takve osobe odlučuju o budućnosti djece i grada koji neizmjerno volim.
  1. Što se tiče neistinitih navoda u svezi kleveta i laži iznesenih u predmetnom članku, a sve u svezi moga rada u HEP-Operatoru distribucijskog sustava d.o.o., Elektrolika Gospić ovim putem Vas upoznajem da će isti postati predmet tužbe, a sve zbog lažnih navoda i kleveta, a kojima mi narušavate ugled i čast.

Navodite da bi me trebala zabrinjavati činjenica da sam najnesposobni direktor u povijesti HEP-a Gospić, a što je notorna laž jer svi parametri vrednovanja na razini HEP-ODS-a pokazuju iznimno dobre poslovne rezultate, a koji su bolji od prethodnih godina.

Gdine. Radoševiću prije izjavljivanja nebuloza, trebate se raspitati o rezultatima poslovanja Elektrolike Gospić u posljednjih godinu dana od kada sam direktor, te biste u tom trenutku mogli ispasti pametni. Statistika i brojke su nepobojne, a pretpostavljam da vas brižno i uspješno poslovanje Elektrolike Gospić iznimno smeta. Pitam se radi čega?

Gdine. Radošević notornim lažima niste povrijedili samo mene nego ste povrijedili i podcijenili sve zaposlenike Elektrolike Gospić od Gospića, Otočca, Senja, Novalje, Korenice, Brinja, Karlobaga, Gračaca pa sve do Dobnjeg Lapca, a koji svojim svakodnevnim i iznimno iscrpljujućim radom doprinose da je napajanje električnom energijom svih kućanstava u lici i podvelebitskom primorju stabilno.

Ne bih htio omalovažavati svoje prethodnike koji su obnašali dužnosti direktora Elektrolike Gospić, te mogu reći da je svatko od njih zaslužan za svoj doprinos u predmetnom poduzeću, a o uspješnosti realizacije plana investicija i parametrima poslovanja u 2013. god. mogli ste saznati više informacija od mog prethodnika Nikola Šulentić koji je ujedno i član vaše stranke i vijećnik u županijskoj skupštini Ličko-senjske županije. Upravo i danas smo pisali zamolbu prema sjedištu društva za odobrenjem dodatnih sredstava pred nadolazeći zimski period.

Nadalje navodite u predmetnom članku slijedeću rečenicu: „Neka javnost zna da su nekada na godišnjoj razini investicije s razine HEP-a u Ličko-senjskoj županiji bile i do 100 milijuna kuna, a od kada ste vi na njegovom čelu investicija gotovo i nema.“

Gdine. Radošević ne želim se ispovijedati vama jer mi ispovijed prema vama „ama“ baš ništa ne predstavlja, ali radi javnosti sam prisiljen iznesti podatak da nam je realizacija plana investicija za prvih 11 mjeseci 2013. god. među boljima, a do konca 2013. god. očekujemo angažiranost i obračunatost odobrenih sredstava između 98-99%, a što će opet biti jedan od najboljih rezultata u RH što nije samo moja zasluga nego i zasluga svih vrijednih zaposlenika Elektrolike Gospić.

Nadalje napominjem da smo po naplati potraživanja među prvim distribucijama u RH, a što nije bio slučaj kada sam preuzeo mjesto direktora DP-a.

Pitam se tko ste vi i gdje radite kada raspolažete s podacima o investicijama HEP-a s kojima hrabro izlazite u javnost. Ja sam mislio da vi radite u bolnici jer vas nisam viđao u prostorijama HEP-a, iako po gradu kruže priče da vas se rijetko može pronaći na radnom mjestu, a za koje primate plaću.

Na temelju Vaših izjava o investicijama HEP-a u 100-tinama milijuna kuna prije nego što sam ja postao direktor Elektrolike Gospić, ovim putem molim i pozivam državne institucije odnosno PNUSKOK, USKOK, DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO i MUP da poduzmu istražne radnje o nestalom novcu koji je po vašim navodima s razine HEP-a investiran u Ličko-senjsku županiju, a sve iz razloga jer s tako velikim iznosima investicija u prethodnim godinama ne raspolažemo u službenim evidencijama odobrenih sredstava za Plana investicija Elektrolike Gospić.

Ovim putem se kao odgovorna osoba Elektrolike Gospić pitam gdje su nestali milijuni kuna odnosno 100 milijuna kuna na godišnjoj razini, a sve iz razloga jer s istima Elektrolika Gospić nije raspolagala niti je imala tako velike investicije, a koji navodi su me zainteresirali jer sam kao odgovorna osoba zabrinut o nestanku velikih financijskih sredstava, uvažavajući vaše javno priopćenje iza kojega stojite kao legitimni predstavnik Grada Gospića u svojstvu predsjednika gradskog vijeća Grada Gospića .

Nadam se da ćemo nakon sprovedene istrage saznati više informacija o navodima koje ste iznesli odnosno da će se pronaći tokovi nestalog novca!

Što se tiče neistina iznesenih na moju osobnost ovim putem vas izvještavam da se vidimo na sudu, a tim više jer ste si dali za pravo da kao Predsjednik vijeća Grada Gospića klevećete rad drugog poduzeća i moju osobnost, a slijedom nepobitnih činjenica nije za isključiti da odgovornost snosi i Grad Gospić jer ste predmetno priopćenje puno laži i neistina poslali u ime institucije gradskog vijeća Grada Gospića.

Slijedom iznesenih navoda, a sve u koliko se isti dokažu istinitima, ovim putem molim gradonačelnika Grada Gospića i Gradsko vijeće grada Gospića, te stranku HDZ da vas smijeni s mjesta predsjednika gradskog vijeća, a sve radi kaljanja ugleda Grada Gospića.

U Gospiću, 29. 11. 2013. god.

Predsjednik gradske podružnice

Hrvatske narodne stranke za Grad Gospić i 

vijećnik u gradskom vijeću Grada Gospića

Ernest Petry, mag. iur.