Reagiranje na tekst Romana Sole „Papina poslanica eurooptimistima“

2

Pročitao sam Vaš komentar, koji sam naveo u naslovu i moram odmah na početku reći da se služite sofizmima Sofizam je prividno logičan, namjerno izvučen ili iskonstruiran netočan zaključak.Da li je moguće da sud istovremeno bude istinit i neistinit?Dodat ću i jednu zanimljivost da je jedan grčki logičar umro uzalud pokušavajući riješiti problem lažljivca (zato OPREZ ako ste euroskeptik),a njegov nadgrobni natpis glasi ovako: “Ja sam Filipes, ubio me je argument, onaj lažljivi, i duboko noćno razmišljanje!”Volio bih  od Vas saznati i neke nove sofizme!Po meni, najzanimljiviji antički sofizam (a ne znam ih puno)je upravo ovaj koji se zove „lažljivac“, a  glasi ovako:Kad neko kaže “ja lažem” govori li on istinu ili laže…???
Ako pretpostavimo da govori ISTINU to znaci da on LAŽE ,jer to nam govori njegova prvobitna izjava.
Ako pak pretpostavimo da LAŽE to znaci da on govori ISTINU jer ako on laže da laže znači govori istinu.Ne želeći ulaziti s Vama u neke velike rasprave o temi euroskepticizma ili eurooptimizma želim Vam ukazati na neke neprimjerene stvari koje ste iznijeli u svome osvrtu.

Ono što mislim da je u Vašem osvrtu neprimjereno jest uspoređivati vjerodostojnost sadašnjeg pape i Ivana Pavla II., jer papa je uvijek Kristov Namjesnik na zemlji bez obzira kako se on zvao.Da sam na Vašem mjestu ne bih se upuštao u rasprave o karizmatičnosti pojedinog pape jer to je „kompetencija“ Duha Svetoga. Neprimjereno je u Vašem osvrtu uspoređivati crkvenu hijerarhiju sa političarima u Hrvatskoj. Crkva je na liniji apostola i u tom duhu govori i papa. Politika kao briga za opće dobro često je vođena sebičnim interesima, a to se može vidjeti i na primjerima hrvatskih političara koji se nalaze u Remetincu.Stoga ne miješajte kruške i jabuke!

Oglas

U svojoj argumentaciji navodite amo nemoralne stvari EU kao što su homoseksualni brakovi, hedonizam i konzumerizam, pa Vas sada pitam da li mislite da sada toga nema i u suverenoj i samostalnoj Hrvatskoj?Gay parade se održavaju po Zagrebu , a i katolici u Hrvatkoj kupuju i nedjeljom i blagdanom. Ne razumijem zašto bi to bio argument protiv ulaska Hrvatske u EU?Čini mi se da volite teorije zavjera, pa su se svi urotili protiv naše Hrvatske. Zar to nije obmana i licemjerje? Ono što mi je kao vjerniku posebno zasmetalo jest kako Svetog Oca nazivate „sporadično demagogom“.Demagogija podrazumijeva obmanjivanje lažnim izjavama i obećanjima kako bi poticala strahove publike, izazivala mržnju, pohlepu i paranoju, a to radite upravo Vi.

S poštovanjem,

Mladen Njari

P.S.Molim portal da objavi ovo moje reagiranje