Reagiranje predsjednika R.Z.“LIKA“ Željka Ivaniševića na priopćenje HSP AS i Mire Matijevića

34
Željko Ivanišević
Željko Ivanišević

U daljnjem textu od datuma 06,rujna 2012 g. u kojoj gosp. Miro Matijević, pred. ŽV HSP-a Ante Starčević Ličko-Senjske Županije iznosi tvrdnje da su romi ljudska rasa koja se razvija na divljaštvu,horda puna zla prema pripadnicima ostalog stanovništva te isto tako da su romi neprilagođeni(pobješnjeli) u društvu. Optužujući vlast cijelokupnu da pravi razlike i popušta prema pripadnicima manjine ,da zakon koji vrijedi za sve u ovoj državi ne vrijedi za pripadnike romske nac.manjine. Da su romi spremi na sve pa čak i na pokušaje ubojstva,to su izjave jednog čovijeka koji predstavlja stranku europskog svjetonadzora.

Smatram da ako imalo časti ima u stranci HSP Ante Starčević da se Miru Matijevića isključi iz nje jer ne da šteti ugledu stranke nego se sve ovo odvija i na cijelokupno drustvo,uprljao je i ugled predsjednice Stranke kao i svih pripadnika koji imaju drugo misljenje o nac. Manjini odnosno prema onima koji stvaraju sklad sa ostalim gradjanima ove države. Moram napomenuti po ne znam koji put da kad se govori o incidentu da taj na žalost nesretni slučaj ne čine pripadnici cijele zajednice nego su u pitanju pojedinci ili skupina koja je spletom okolnosti došla do toga. Kao predsjednik romske zajednice „Lika“ i član odbora Dekade ogradjujem se od bilo kakvih izjava vezanih na tezu da štitim takve ispade,pojedince koji čine štetu- ali kao osoba koja ih predstavlja reagiram na bilo kakvo nacionalno vrijeđanje ,omalovažavanje i stvaranje pritiska medju narod, a sve to na štetu prema romskoj manjini ne samo u Ličko-Senjskoj Županiji nego i u Republici Hrvatskoj.

Oglas

Republika Hrvatska ima uređen pravni sustav i stoga smatram da određene institucije koje su zadužene za funkcioniranje ove države imaju to pravo provoditi i kažnavati pojedince,a ne vi M.M. Oštro optužujem iznošenje izjava od strane Mire Matijevića koje nemaju temelja i koji unosi netrpeljivost i stvara situaciju na štetu građana i roma a sve to u korist svoje promidžbe i političke plasiranosti. Na takav način se ne funkcionira u ovom društvu a pogotovo ne u vrijeme ulaska Hrvatske u EU .Biti ću prisiljen od strane vas nastavi li se pisati neistina ,širiti mržnja prema romskoj populaciji podnjeti tužbu uredu za ljudska prava i osobno zatražiti vašu ostavku na trenutnu funkciju. Od vas Miro M. očekujem javnu ispriku pripadnicima romske manjine u L.S.-Županiji i šire jer ste nanjeli ogromnu štetu manjini ne samo romskoj nego svima manjinama te državi a sve to svojim lažnim izjavama i navodnim koji nemaju nikakvog značenja.

PREDSJEDNIK R.Z.“LIKA“
ŽELJKO IVANIŠEVIĆ