Reagiranje Stjepana Ćaćića

Poštovani !
Na ovom portalu je 26.03.2014.godine objavljen tekst Milana Tomaševića pod naslovom: “LIČKI NOGOMETNI DJELATNICI PROTIV PLJUVANJA PO NJIMA OD STRANE STJEPANA ĆAĆIĆA”, pa u cilju objektivnog informiranja čitatelja očekujem da objavite slijedeće:
1./ Pretpostavljam da je autor teksta objektivno i istinito prenio riječi sa sjednice Skupštine,ali u borbi protiv laži i neistina treba znati da nikada nisam govorio protiv saveza,klubova i  ljudi koji rade u nogometu, te sam zaista krajnje iznenađen ukoliko je takav zaključak prihvaćen uz brojne neistine koje možemo pročitati,ali pri tome nemam namjeru da bilo što prigovorim autoru teksta.
U jednom lokalnom mediju sam samo konstatirao činjenicu  koju će Služba za opću upravu ureda državne uprave Ličko-senjske županije morati riješiti. Naime, mandat članova Skupštine Nogometnog saveza Ličko-senjske županije je istekao 31.03.2013.godine i ne vidim zbog čega bi to bilo pljuvanje.
Istina je također da je podnijeta kaznena prijava protiv onih kojih su krivotvorili zapisnik, i ne vidim zbog čega takva panika,ako je sve ispravno! Ipak, sve one koji razmišljaju svojom glavom pozivam da se dobro podsjete da li je na izvanrednoj izbornoj sjednici Nogometnog saveza Ličko-senjske županije bilo ikakvog razgovora o razriješenju pojedinih nogometnih djelatnika, kako ne bi bili suučesnici “prljavih rabota”.
2./ Vrhunac cinizma i laži događa se u tekstu kada se tvrdi da je Mate Grahovac kažnjen,jer se verbalno sukobio sa Stjepanom Ćaćić prije dvije godine i dobio trogodišnju suspenziju.
Na ovaj način se u potpunosti podcjenjuje informatička pismenost čitatelja ovog portala. Dovoljno je otvoriti web stranicu Nogometnog saveza Ličko-senjske županije (www.nogometnisavezlsz.hr) gdje je u biltenu br. 12 od 21.11.2012.godine razvidno slijedeće:
Igrač MATE GRAHOVAC ja kažnjen trogodišnjom zabranom igranja jer je 04.11.2012.godine na utakmici CROATIA-GACKA 1925 prijetio sucu STIPI RUKAVINI.
Sukladno propisima i pravilnicima zahtjev za izvanredno ublažavanje kazne može se podnijeti kada protekne najmanje polovica kazne,i to je svakome jasno osim koji glasaju za takvu odluku.Inače, nije me previše briga hoće li Mati Grahovcu kazna biti oproštena,ali ne mogu šutjeti kada se bez ikakvog razloga spominje.
3./ U tekstu se navodi da HNS jedini financira rad županijskog nogometnog saveza, pa se onda moramo upitati kome klubovi plaćaju članarinu.
Smiješno djeluje tvrdnja Marijana Kustića da sportski savez ne financira aktivnosti županijskog nogometnog saveza,kada je taj isti Marijan Kustić kao član Odbora tražio da se ne izdvajaju nikakva financijska sredstva za sport, dok se ne riješi postupak kod ureda državne uprave.

Razumijem političke razloge objave ovog teksta, ali ne razumijem da se netko na ovako prepoznatljiv način služi lažima i neistinama,jer one zaista nikome neće pomoći.

Nadam se da ćete u interesu ISTINE objaviti ovo reagiranje,te da ćete ubuduće provjeriti istinitost ovakvih tekstova.

S  poštovanjem,
Stjepan Ćaćić