Renovirao kupaonicu pa pronašao hrpu oružja

U posljednjim akcijama građana i policijskih službenika, otkrivena i zaplijenjena su minsko-eksplozivna sredstva u Donjem Lapcu i Karlobagu.

U petak, na području Donjeg Lapca, jedan građanin pronašao je minsko-eksplozivna sredstva dok je renovirao kupaonicu. U izlasku policijskog službenika za protueksplozijsku zaštitu, utvrđeno je da se radi o 3 automatske puške M-70, poluautomatskoj puški M-76, automatskoj puški M-56, 796 komada različitog streljiva, 2 ručne bombe, vojni nož i 23 okvira za puške. Sva navedena sredstva izuzeo je policijski službenik i pohranio ih u skladište do daljnjeg uništenja.

Nastavak ispod oglasa

Istog dana, građanin iz Karlobaga dragovoljno je predao 33 komada streljiva kalibra 7,62 mm, pušku AK-47 i spremnik. I ovo oružje pohranjeno je u skladište do uništenja.

U Ličko-senjskoj županiji još uvijek postoji veliki broj zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz razdoblja Domovinskog i Drugog svjetskog rata. Ovo je posebno opasno ukoliko takva sredstva pronađu djeca. Iz PU ličko-senjske pozivaju građane koji čuvaju ili skrivaju ilegalna oružja i eksplozivna sredstva da se dragovoljno jave na broj 192.

L.O.