Rezultati akcija u prometu tijekom vikenda

0

Tijekom proteklog vikenda, od 25. do 27. veljače, na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirane su 4 prometne nesreće, od kojih dvije s ozlijeđenim osobama (dvije osobe su zadobile lake tjelesne ozljede) i dvije s  materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića.

U cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, ova Policijska uprava  je tijekom proteklog vikenda provela više preventivno represivnih akcija usmjerenih na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno prekršaja prekoračenja ograničene brzine, kao i prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Tijekom tog perioda utvrđena su 164 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih izdvajamo 128 prekršaja prekoračenja brzine, 8 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje.

Najveća očitana koncentracija alkohola je 1,90 g/kg izmjerena kod 25-godišnjaka iz Hraščice, koja je evidentirana na području Policijske postaje Otočac.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 199 km/h izmjerena je na autocesti A 1, kod čvora Sveti Rok, kada je 46-godišnjak iz Zagreba upravljao osobnim vozilom marke „BMW 5D“, zagrebačkih registracijskih oznaka.

MUP