Romi u Otočcu napali goste kafića i policiju

37

OTOČAC – U noći s četvrtka na petak prilikom uspostave narušenog javnog reda i mira u jednom ugostiteljskom objektu u Otočcu, od strane romske nacionalne manjine fizički su napadnuta trojica policijskih službenika od kojih je jedan lakše ozlijeđen.

Kako neslužbeno doznaje portal Lika online prvi sukob je izbio ispred ugostiteljskog objekta “Ivana”, a nastavljeno je ispred kafića “Enigma” , dok je do sukoba s policijom došlo kod diskoteke “PULS”.

Oglas

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u narušavanju javnog reda i mira razbijanjem čaša i inventara, te napadu na policijske službenike sudjelovalo sedam osoba (27-godišnjak, 20-godišnjak, 18-godišnjak i maloljetnik – svi sa šireg područja Otočca, 26-godišnjak i 23-godišnjak s područja Karlovca, te maloljetnik s područja Općine Vrhovine).

Tijekom intervencije, policijski službenici su radi upozorenja ispalili nekoliko hitaca iz službenog naoružanja, a nad četvoricom osoba sa šireg područja Otočca, zakonito su uporabili sredstva prisile.

Sve osobe su uhićene, a kriminalističko istraživanje je u tijeku,  priopćeno je iz PU ličko-senjske.

LO/Foto: Dražen Prša