Sada je jasno, iza udara na „Buru promjena“ stoji Karlo Starčević

0

Nezavisna lista „Bura promjena“ je otišla “korak dalje”. Iz vlaka koji ga je 2017. godine postavio za gradonačelnika Gospića ispao je Karlo Starčević. Starčević je iz brze lokomotive ispao dok je radio ono što najbolje zna – spletkario.

Nakon jučerašnje press konferencije više nema sumnje, Karlo Starčević je pokušao izvršiti udar i „razvodniti“ ovu nezavisnu listu.

Dokaz za ove tvrdnje je govor gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca o pokušaju vrbovanja njegovog zamjenika.

“Kampanja je počela vrlo prljavo. Naša lista se htjela razbiti na sve moguće načine. Koliko se daleko išlo vidi se i po tome da su pokušali vrbovati mog zamjenika i ugurati ga na jednu listu”, kazao je Kostelac ustvrdivši kako je zamjenik Janković to na vrijeme zapazio i odbio. Iako nije naveo o kojoj se listi radi, jasno je da je u pitanju HSP.

Sve sumnje u to za čiji račun je HSP pokušao „razvodniti“ ovu nezavisnu listu otklonio je gradonačelnik Novalje Ante Dabo.

“Proračun Ličko-senjske županije je ključna točka oko koje smo se razišli sa Karlom Starčevićem. Mi u tome nismo htjeli sudjelovati. Po nama, zbog njihove situacije u Gradskom vijeću, oni su očito procijenili da im je politički interes da se približe HDZ-u, i da praktički sa ovim HDZ-om budu u prešutnoj koaliciji. Mi ne želimo s nikim koalirati na način da nam je vlast jedini cilj ili da moramo biti na vlasti pod svaku cijenu. Moji kolege i ja, nezavisni  gradonačelnik Otočca i načelnik Plitvičkih jezera, Stjepan Kostelac i Ante Kovač, dokazali smo da se i kao nezavisni čelnik može dobro rukovoditi jedinicom lokalne samouprave.” kazao je Dabo.

L.O.