Sedmodnevnim hodočašćem branitelji iskazuju podršku izgradnji Crkve hrvatskih mučenika

0
Foto:Ilustracija

Dvadesetak članova Udruge pripadnika središta gardijskog za specijalističku obuku dočasnika „Damir Tomljanović –  Gavran“ iz Zadra u sklopu hodočašća od Krivog Puta do Crkve hrvatskih mučenika na Udbini proteklog je vikenda prošlo ulicama Senja. Hodočasnicima su se na njihovom putu kroz Senj pridružili senjski branitelji i mještani dajući im potporu u ostvarivanju cilja, a to je podrška izgradnji Crkve hrvatskih mučenika kao i odavanje počasti svima koji su svoje živote utkali u temelje slobodne i neovisne Hrvatske. Tako su branitelji ispod centralnog križa na gradskom groblju Sv. Vid u Senju zapalili svijeće.

„Ovim hodočašćem želimo potaknuti sve branitelje na tradicionalna okupljanja svake godine u Udbini na Dan hrvatskih mučenika“, rekao je Željko Turić, predsjednik Udruge pripadnika SG SOD „Damir Tomljanović – Gavran“.

Oglas

Sudionici su svoje hodočašće posvetili svim hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu i dali mu naziv „Damir Tomljanović – Gavran „ u znak sjećanja na poginulog suborca te su simbolično svoj put otpočeli iz Krivog Puta –  rodnog mjesta heroja Gavrana. Hodočasnici nose majice s njegovom slikom, a na mjestu pogibije, kod Tulovih greda na Velebitu postavit će spomen ploču.

Na putu do Udbine, kamo će stići 11. rujna 2010., branitelji će proći kroz Karlobag, Starigrad – Paklenicu, Modrič i Sveti Rok, a cijela dionica duga je više od 200 kilometara.

A.P.