Seniori RK Gospić pobjedom ušli u proljetni dio sezone

0

U Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću je u subotu odigrana utakmica 10. kola 2. HRL Zapad između seniorskih momčadi Gospića i Ogulina. Novom pobjedom Gospićani su nastavili stopostotni niz i zadržali vodeću poziciju u ukupnom poretku. Igrači trenera Marina Bilića u 10 utakmica ostvarili su 10 pobjeda i imaju 20 bodova.

Ujednačena igra obje momčadi držala je rezultat neizvjesnim 15ak minuta prvog dijela susreta. Nakon nerealiziranog sedmerca Ogulinaca Gospićani su se „odlijepili“ na +3 i tom prednošću nakon prvih 30 minuta utakmice u kojoj je nezaustavljivi bio Kristijan Cvjetković otišli na predah (16:13).

U nastavku susreta igrači Gospića su povećali prednost s poluvremena za što je zaslužna serija 4:0 u 47. minuti (25:20). Gosti iz Ogulina nisu posustali te su uzvratili serijom 3:0 kojom su vratili neizvjesnost, no pogodak Mate Pavelića u posljednjoj minuti utakmice za +2 osigurao je pobjedu koja je u konačnici bila minimalna, 31:30.

Veliki obol ovoj neizvjesnoj pobjedi utkao je svojim odličnim obranama i Mate Nekić na golu Gospića.

Rukometni klub „Gospić“ dao je ovoj utakmici humanitarni karakter. Svojim novčanim prilozima gledatelji su pomogli u troškovima liječenja obitelji malenog Franje Kalfića iz Korenice.

RK GOSPIĆ – RK OGULIN 31:30 (16:13) – Cvjetković (11), Petrović (7), Pavelić (4), Matulović (3), Milković P. (2), Jergović (1), Suknaić (1), Jelić (1), Krmpotić (1)

L. O. /RK