Senj: „Pomoć u kući“ – briga o starijima

0
Pomoć u kući
Pomoć u kući

Realizacija projekta „Pomoć u kući“, što ga provodi Grad Senj u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, u punom je jeku.

O stotinjak korisnika ovog programa skrbe medicinska sestra, 4 geronto domaćice, pomoćni radnik i voditeljica projekta Anita Biondić, koji svakog dana vrijedno obilaze samačka staračka domaćinstva na senjskom području, pri čemu se ne smije zanemariti činjenica da područje Grada Senja obuhvaća čak 663 četvorna kilometara.

Vrijedna ekipa „Pomoć u kući“ pomaže bolesnim i nemoćnim osobama starijim od 65 godina, koje nemaju nikoga od bližnjih koji bi se o njima brinuli.

„Pomažemo samačkim starijim domaćinstvima u održavanju čistoće stambenog prostora i okućnice, održavanju vlastite higijene, pripremi obroka, spremanju zimnice. Ljudima također dostavljamo namirnice, lijekove i vodimo ih liječniku, a budući da u timu imamo i medicinsku sestru, kontroliramo im zdravstveno stanje, odnosno krvni tlak i šećer.“, rekla je voditeljica projekta Anita Biondić.

U svom sjedištu, u prizemlju Gradske uprave, djelatnici projekta organizirali su mjerenje tlaka i šećera u krvi za građane kako bi se što veći broj ljudi upoznao s njihovim radom te kako bi možda svojim donacijama, kao što su namirnice, rabljena odjeća ili namještaj, pridonijeli punoj realizaciji ovog projekta.

„Ovakve akcije za građane organizirat ćemo svaki mjesec. Korisno je za svakoga da provjeri razinu šećera u krvi i krvni tlak, a ukoliko netko od građana, koji su upoznati s našim radom, pripomogne projektu svojom donacijom, bit će to prava obostrana korist.“, istaknula je Biondić i dodala kako je uz povećanje kvalitete življenja i prevladavanje osamljenosti, cilj projekta međugeneracijska solidarnost u zajednici.

Za sve detaljnije informacije vezane uz projekt „Pomoć u kući“ građani se mogu javiti na broj telefona 881 – 162.

A.P.