Senj – „U čast našim dečkima“.

0

U povodu Dana pobjede i  domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 15. godišnjice vojno – redarstvene akcije „Oluja“, na Trgu biskupa dr. Mirka Ožegovića u Senju održana je kulturno – glazbena večer pod nazivom „U čast našim dečkima“.

Večer je počela prisjećanjem na poginule senjske branitelje i žrtve Domovinskog rata, a u glazbenom dijelu nastupili su: vokalno–instrumentalna skupina Bonaca, ženska klapa Senjkinje, Mandolinski sastav pod Nehajem, vokalno–instrumentalni sastav Flash band i Povijesna postrojba „Senjski uskoci“.

Senjski gradonačelnik Darko Nekić, prof. u svom je govoru uputio trajnu i posebnu zahvalnost svima onima koji su žrtvovali svoje živote za slobodu u našoj domovini. Izrazio je i dužno poštovanje prema obiteljima poginulih hrvatskih branitelja i obiteljima nestalih u Domovinskom ratu, invalidima kao i svim braniteljima.

Skupu se obratio i Mladen Prpić, dozapovjednik senjske pješačke bojne.

Prigodnu večer u znak sjećanja na sve poginule branitelje i žrtve Domovinskog rata organiziralo je Pučko otvoreno učilište M. C. Nehajeva Senj.

A.P.