Senj dobiva novi dječji vrtić u Krasnu zahvaljujući sredstvima iz EU fondova

0

Grad Senj uskoro će obogatiti svoju obrazovnu infrastrukturu novim dječjim vrtićem u naselju Krasno, zahvaljujući odobrenim sredstvima iz Mehanizma za oporavak i otpornost Europske unije. Novi vrtić bit će smješten u prostorijama Područne škole dr. Milana Anića, čime se otvara novo poglavlje za predškolski odgoj i obrazovanje na ovom području.

Ovim projektom predviđeni su radovi rekonstrukcije i prilagodbe školskog prostora potrebama predškolskog odgoja, kao i opremanje prostorija namijenjenih najmlađima. Ova inicijativa donosi radost mnogim obiteljima u Krasnu, osobito uzimajući u obzir dosadašnju udaljenost do najbližeg vrtića “Travica” u Senju, koja iznosi oko 40 kilometara.

Cilj projekta je povećati dostupnost i učinkovitost predškolskog odgoja i obrazovanja u Krasnu, gdje su do sada djeca imala ograničen pristup ovim važnim programima. Novi vrtić omogućit će djeci u dobi od 3 do 7 godina, kao i budućim naraštajima, da sudjeluju u organiziranom predškolskom odgoju, čime se direktno doprinosi poboljšanju obrazovnih ishoda i kvalitete života u zajednici.

Osim što će se povećati kapaciteti za predškolski odgoj u Senju, gdje trenutno postoji 144 mjesta u vrtiću “Travica”, planira se dodati još 20 mjesta u novom objektu u Krasnu. Ovo proširenje kapaciteta znatno će doprinijeti razvoju lokalne zajednice i omogućiti redovitu i kontinuiranu uključenost djece iz Krasna u programe ranog odgoja.

Grad Senj, kao osnivač vrtića “Travica”, financijski će poduprijeti funkcioniranje novog vrtića u Krasnu kroz svoj proračun i Program predškolskog odgoja, čime se potvrđuje opredjeljenje grada za poboljšanje demografske slike i poticanje rasta i razvoja.

Ukupna ulaganja u projekt iznose 114.672,51 eura, a očekuje se da će radovi na uređenju i opremanju prostora biti dovršeni u roku od 15 mjeseci. Ovaj projekt ne samo da predstavlja značajan korak naprijed u obrazovanju i odgoju najmlađih, već i jača temelje zajednice, pružajući djeci iz Krasna i okolnih područja priliku za bolji start u životu.

L.O.