SENJ – održana redovita godišnja sjednica članova Senjskog kaptola

Danas, 6. srpnja o.g. u Senju je održana redovita godišnja  sjednica članova Senjskog kaptola, a članovi Senjskog kaptola su kanonici: preč. Mile Čančar, župnik i dekan senjski te predstojnik Kaptola, mons. mr. Tomislav Šporčić, župnik otočki i generalni vikar, mons. Mile Pecić župnik i dekan slunjski, mons. Marijan Ožura, župnik centingradski i preč. Petar Bogut, župnik rakovački.

Nastavak ispod oglasa

Na sjednici je predstojnik preč.Mile  Čančar govorio o sudjelovanju kanonika u svečanim, katedralnim bogoslužjima, a potom je mons. mr. Tomislav Šporčić prezentirao prijedlog  programa za iduću 2010/11  pastoralnu godinu koja će biti posvećena župnoj katehezi, te će to biti godina župne kateheze. Predavač je predložio susrete razini kategorija vjernika i župnih suradnika koji će se održavati na razini biskupije i dekanata. Prijedlozi su načelno prihvaćeni, ali još će se na njima raditi i utvrđivati u tijeku ljeta i posebno na jeseni. Prihvaćanje programa kao obaveznog za sve u biskupiji bit će na jesenskoj sjednici Prezbiterskog vijeća gospićko-senjske biskupije. Pri kraju sjednice razgovoru se pridružio i biskup mons. dr Mile Bogović.

Tekst uz fotografiju:

Ovo je unutrašnjost senjske katedrale. Klupe u katedrali izrađene su 1990. godine za vrijeme župnikovanja mons. mr. Tomislava Šporčića. Na svakoj klupi je po jedno glagoljsko slovo. Senjska katedrala je jedina u svijetu gdje se javno  bogoslužje  obavljalo sve do II. Vatikanskog Sabora (1962- 1965.) kada  posvuda je bogoslužje u čitavoj Crkvi na narodnom jeziku.

I.B.