Senj osigurao 890 tisuća eura potpore od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za 2023. godinu

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je na temelju Javnog poziva za sufinanciranje projekata s ciljem utvrđivanja i provedbe granicama utvrđenog pomorskog dobra u 2023. godini te temeljem Odluke o dodijeli bespovratnih proračunskih sredstava, osiguralo Gradu Senju 300.000 eura potpore za nastavak projekta “Kupalište Banja – Sanacija i obnova postojeće zgrade i dijela pripadajućeg okoliša u Jablancu”.

Ukupna vrijednost radova na uređenju i sanaciji kupališta Banja iznosi 528 tisuća eura, a Ugovor s izvođačem radova, tvrtkom Vodogradnja Rijeka d.o.o., potpisan je u listopadu 2022. godine. Ministarstvo je za ovaj projekt izdvojilo iznos od 66 tisuća eura u 2022. godini, dok je Ličko-senjska županija, kao partner u 2022. godini, osigurala 53 tisuće eura.

Nastavak ispod oglasa

Lučkoj upravi Senj je na temelju Javnog poziva – za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u 2023. godini i Odluke o dodjeli proračunskih sredstava namijenjenih za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture u 2023. godini, odobren iznos od 590.000 eura za izvođenje radova na Izvanrednom održavanju luke Senj – 1., 2. i 3. etapa, VI faza.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture iz godine u godinu prepoznaje značaj ulaganja u uređenje luka i kupališta na području grada, a ova ulaganja svakako će se odlično odraziti na kvalitetu života građana, što će se posebno odraziti u nadolazećoj turističkoj sezoni.

L.O.