Senj ulaže u budućnost: Povećane stipendije za mlade talente

0

Senj – U gradskoj vijećnici Grada Senja održana je svečanost potpisivanja Ugovora o korištenju stipendija za školsku/akademsku godinu 2023./2024. s jedanaestero novih stipendista, čime je Grad Senj još jednom potvrdio svoju predanost ulaganju u obrazovanje mladih. Gradonačelnik Jurica Tomljanović izrazio je zadovoljstvo što Grad može podržati svoje studente i učenike, ističući važnost obrazovanja za budućnost svakog pojedinca i zajednice u cjelini.

Proračun Grada Senja za 2024. godinu predviđa povećanje iznosa namijenjenog stipendijama, s dosadašnjih 39.800,00 Eura na 50.500,00 Eura, što omogućuje dodjelu novih stipendija i povećanje mjesečnih iznosa koje stipendisti primaju. Osim dvadeset i četvero dosadašnjih korisnika stipendija, ove godine dodijeljeno je četiri nove učeničke i sedam novih studentskih stipendija, čime ukupan broj stipendiranih učenika iznosi šesnaest, a studenata devetnaest.

Mjesečni iznos stipendija povećan je u odnosu na prethodne godine, s ciljem pružanja veće financijske podrške učenicima i studentima. Stipendije za učenike sada iznose 100,00 Eura mjesečno, dok su stipendije za studente povećane na 150,00 Eura mjesečno. Stipendije se i dalje dodjeljuju za period od 10,5 mjeseci u godini, osiguravajući kontinuiranu podršku tijekom cijele školske/akademske godine.

Grad Senj nastavlja s ulaganjem u obrazovanje kao ključnim segmentom razvoja zajednice, pružajući mladima potrebne resurse za ostvarenje njihovih akademskih i profesionalnih ciljeva.

L.O.