Senjska djeca i mladi ugostili prijatelje iz stranih zemalja

0

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana mladih, a pod sloganom „Dijalog i razumijevanje“ djeca i mladi u dobi od 12 do 17 godina iz Francuske, Belgije, Mađarske i Slovačke družila su se u Senju s domicilnom djecom i mladima.

Oglas

Druženje i sportska natjecanja u Školsko – športskoj dvorani „Robert Barbić – Beli“ djeci i mladima organizirali su Obiteljski centar Ličko – senjske županije u suradnji s Gradom Senjom, Hostelom Karlovac d.o.o. Selce i francuskom humanitarnom organizacijom ODCVL Epinal.

Susret mladih u Senju započeo je prijemom u prostorijama Obiteljskog centra gdje je mlade goste i njihove voditelje pozdravio i senjski gradonačelnik Darko Nekić, prof. poželivši im dobrodošlicu u drevni grad pod Nehajem. Nakon prijema, gosti su obišli Senj putovima Zore Riđokose, a potom su u dvorani odigrali četiri revijalne utakmice, dvije nogometne i dvije rukometne.

Gosti iz stranih zemalja smješteni su u hostelu u Selcu, a cilj samog druženja s djecom i mladima iz Hrvatske je podizanje kvalitete života mladih, jačanje dijaloga i razumijevanje među generacijama, promicanje poštivanja ljudskih prava i sloboda te uspostavljanje novih prijateljstava kao i razmjena iskustva s djecom i mladima iz Europe.

A.P.