Senjska liga protiv raka slavi 20 godina djelovanja izložbom u Gradskoj knjižnici Senj

0

Senjska liga protiv raka, koja već dvadeset godina djeluje kao jedina udruga te vrste u Ličko-senjskoj županiji, poziva građane na svečano otvorenje izložbe u Gradskoj knjižnici Senj. Ovaj događaj, zakazan za četvrtak, 14. prosinca 2023. godine u 18 sati, obilježit će dva desetljeća predanog rada udruge.

Liga, poznata po svom trudu u podizanju svijesti o raku i promicanju preventivnih mjera protiv malignih bolesti, pruža neizmjernu podršku oboljelima i njihovim obiteljima. Osim edukativne uloge, Liga se ističe i pružanjem financijske pomoći te pomoći u ostvarivanju prava iz zdravstvene i socijalne skrbi.

Izložba će posjetiteljima pružiti jedinstven uvid u rad Lige kroz retrospektivni prikaz. Dio fotoarhive i dokumentacija koji će biti izloženi svjedoče o aktivnom i plodonosnom radu ove udruge.

Događaj će moderirati Ana Prpić Rogić, a atmosferu će dodatno obogatiti glazbeni nastup klape Senjkinje. Ova izložba ne samo da slavi postignuća Senjske lige protiv raka već i potiče zajednicu na daljnju borbu protiv ove opake bolesti, ističući važnost zajedništva i podrške.

L.O.