Senjska ljepotica zasjala punim sjajem

Zahvaljujući Vladi RH odnosno Ministarstvu pravosuđa i uprave, u Senju se obnavlja zgrada Stalne službe suda u Senju. Kako se radi o zgradi koja je zaštićeni spomenik kulture i jedna od najljepših zgrada u strogoj gradskoj jezgri, obnova iste je iznimno zahtjevna.

Ovih dana, uoči početka turističke sezone na zadovoljstvo gradonačelnika Jurice Tomljanovića i stanovnika Senja završeni su vanjski radovi odnosno radovi na obnovi i uređenju fasade i pročelja zgrade, dok će se nakon turističke sezone nastaviti s unutarnjim radovima i u konačnici stavljanje zgrade suda u funkciju.

Nastavak ispod oglasa

Ova hvale vrijedna investicija koja uljepšava gradsku vizuru Senja, ujedno će sudske prostorije učiniti ugodnijim mjestom rada, dok se u nadolazećem razdoblju osiguravaju i pretpostavke kako bi se dodatno proširilo funkcionalno djelovanja suda u Senju.

U uređenje Senjske ljepotice uložit će se približno jedan milijun eura od čega je Vlada RH odnosno resorno ministarstvo osiguralo 90% potrebnih sredstava, dok je Grad Senj osigurao 10% sredstava.

Ovim kao i mnogobrojnim drugim ulaganjima na području cijele Ličko-senjske, još jednom se potvrđuje iznimno uspješna suradnja Vlade RH s Ličko-senjskom županijom, kao i svim gradovima i općinama s područja županije, što je prema riječima župana Petryja nezaobilazna pretpostavka za investicijski ciklus koji je u tijeku, a sve u cilju razvoja županije u svim segmentima te u svim gradovima i općinama s područja županije.

L.O.