Senjski gradonačelnik primio zlatne pčelare iz Svetog Jurja

0

Proizvođače najboljeg cvjetnog meda na svijetu, Ivanu i Dragu Rončević iz Svetog Jurja u svom je uredu primio Gradonačelnik Senja Darko Nekić, prof. Spomenuto priznanje Rončevići su za svoj med dobili na svjetskom natjecanju u Sloveniji.

«Čestitam vam na zavidnim rezultatima koje ste postigli, a i na tome što u dobrom svjetlu promovirate Grad Senj. Vjerujem da vas još čeka puno uspjeha na daljnim natjecanjima», rekao je Gradonačelnik.

Oglas

Zlatni pčelari su se zahvalili na prijemu i čestitkama te su istaknuli kako su na ovaj način Gradonačelnika željeli upoznati sa svojim radom.

«I mi se nadamo da ćemo i dalje postizati vrhunske rezultate, a vrlo važan faktor u tome, osim našeg rada je i čist okoliš koji je najvažniji za kvalitetu meda», rekla je Ivana.

Osim svjetske titule za cvjetni med, Rončevići su u Sloveniji osvojili i srebrnu medalju za med od kadulje i pohvalnicu za šumski med. Zlatnu medalju i dvije srebrne medalje nedavno su osvojili i na državnom natjecanju, na Danima meda u Osijeku. Uz sve te uspjehe osvojili su i zlato i srebro na posljednjem izdanju manifestacije »Jeseni u Lici«, održanoj početkom listopada u Gospiću. Iako su ostvarili velike uspjehe zanimljivo je da se pčelarstvom bave svega tri godine. Pčelarstvo im je još hobi, ali planiraju krenuti s pčelarstvom kao obiteljskim poslom.

A.P.