Senjski ultramaratonac Mislav Krmpotić predstavlja Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Tajpehu

Senjski ultramaratonac, Mislav Krmpotić, kao član hrvatske reprezentacije, nastupit će na predstojećem Svjetskom prvenstvu u trčanju na 24 sata. Ovo prestižno natjecanje održat će se 1. prosinca u Kineskom Tajpehu (Tajvanu). Krmpotić je svojim dosadašnjim nastupima na pet ultramaratona zadovoljio reprezentativne norme, a njegov put prema Aziji otvorio je prošlogodišnji rezultat na Prvenstvu Hrvatske u 12 sati, gdje je pretrčao 130,6 km. Nastavio je s odličnim rezultatom na Polojskoj ultri od 100 km, zabilježivši vrijeme od 8 sati i 16 minuta, a potvrdu forme dao je na Grobnik backyard ultri, trčeći 181,5 km u 27 sati.

U izjavi za medije, Krmpotić je izrazio svoje zadovoljstvo trenutnom formom i pripremama za natjecanje: “Počeo sam se pripremati čak i prije službenog poziva i sada završavam četveromjesečni ciklus priprema. Formu sam testirao na nedavnom Prvenstvu Hrvatske u trčanju na 6 sati, gdje sam istrčao 73 kilometra, unatoč umoru. Rezultat sam zadovoljan.”

Nastavak ispod oglasa

Krmpotić se posebno zahvalio svojim sponzorima (GIPO Senj d.o.o., NAGY vodoinstalaterski i limarski obrt, Caffe bar Julijus), Gradu Senju, Zajednicama sportova Ličko-senjske županije i Grada Senja, AK Velebit 2001 Gospić, kao i brojnim anonimnim donatorima, uključujući djelatnike i učenike OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića, za njihovu podršku.

“Zahvaljujući podršci lokalne zajednice, financijski teret putovanja i boravka na Tajvanu je ublažen, što mi omogućuje bolje pripreme i opremu za natjecanje. Debitirati za reprezentaciju i trčati 24-satnu utrku u društvu najboljih svjetskih ultramaratonaca je velika čast. Nadam se da ću na SP-u ostvariti dobar rezultat, premašiti 200 km i time potvrditi svoju posvećenost sportu,” zaključio je Krmpotić.

L.O.