Šezdeset četvero natjecatelja otvorilo regiju 2 Jadranskih igara u Karlobagu – pobjeda u rukama veterana

3

Čak osam ekipa sa područja Ličko-senjske županije borilo se sinoć na prvom kvalifikacijskom susretu Regije 2 u Karlobagu za titulu najboljeg na Jadranskim igrama. Spomenutu regiju tako su po prvi puta u povijesti Jadranskih igara predstavljali natjecatelji iz Otočca, Gospića, Senja, Karlobaga i Plitvičkih jezera, a pridružila im se i ekipa grada Paga koja je prošle sezone odličnom igrom dogurala sve do hrvatskog polufinala.
Favoriti, Paške podlanice iz Paga, opravdali su visoka očekivanja te se domogli i prve ovosezonske pobjede, no, kako kažu, nije im bilo lako, jer je protivnika bilo zaista mnogo. –Konkurencija je bila jaka, no mi smo veterani u Jadranskim igarama, sudjelujemo već treću godinu zaredom, tako da je vjerojatno iskustvo presudilo u pobjedi, zaključio je kapetan Paških podlanica, Bisero Radan.
S obzirom da su Pažani prošlogodišnjim plasmanom osigurali ovogodišnju pozivnicu u četvrtfinale Regije 2, prolaz u daljnje natjecanje, na oduševljenje svih prisutnih, osigurala je i drugoplasirana ekipa iz Otočca. – Ovo je prvi put da je jedna lička ekipa sudjelovala na Jadranskim igrama, a uz to smo i pobijedili. To je zato što imamo odličan pogled sa Velebita na more, pa kontroliramo što se dolje događa i zato idemo dalje, idemo do finala, ponosno nam je izjavio Milan Banić, kapetan Otočca.
Čak se i među najmlađim natjecateljima vodila žestoka borba. Lino Jadranske igre u Karlobagu tako su pohodili mališani iz Karlobaga i Ribarice, ali i udaljenijih mjesta i gradova, poput Plitvičkih jezera i Rijeke. Skakavci, Vatreni, Jadranska ekipa te Brzi zelembaći za titulu najboljeg borili su se kroz četiri atraktivne igre: lijepa naša, utrka vreća, ribarske kašete i povlačenje konopa. Najviše sreće i znanja u konačnici su pokazali Skakavci iz Plitvičkih jezera koji su se svojim kućama vratili sa slatkim Lino paketima.
Dupkom puna karlobaška riva, osam ekipa iz Ličko-senjske županije, napete igre te bogat zabavno-glazbeni program odličan su uvod u ono što slijedi već danas, 4. Srpnja, kada Jadranske igre sele u Tkon na otoku Pašmanu gdje se ujedno otvara i dalmatinski dio turneje.

Karlobag, 03. Srpnja 2012., kvalifikacije Regije 2, konačni poredak:
Paške podlanice, Pag, 69 bodova
Otočac, Otočac, 50 bodova
Cesarica, Karlobag, 39 bodova
Gospić, Gospić, 34 boda
Bažani, Karlobag, 29 bodova
Senj, Senj, 18 bodova
Lust, Karlobag, 16 bodova
Obadi, Plitvička jezera, 8 bodova

lo