Sjedinjene Države čestitale Hrvatskoj 20 godina neovisnosti

0


Hrvatska je u posljednjih 20 godina prebrodila mnoge izazove i danas joj je budućnost sigurna jer je članica NATO-a, a uskoro i Europske unije, kaže se u pismu američke državne tajnice Hillary Clinton koja je u petak čestitala Hrvatskoj Dan državnosti i 20. godišnjicu neovisnosti.

“U ime predsjednika Obame i naroda Sjedinjenih Američkih Država, s radošću šaljem najbolje želje narodu Republike Hrvatske koji 25. lipnja slavi 20. godišnjicu neovisnosti. Na današnji je dan prije 20 godina pisana povijest, ali obilježen je i početak teškog razdoblja za Hrvate”, kaže se u pismu Hillary Clinton.

Oglas

Hrvatska je prebrodila mnoge izazove i danas joj je budućnost sigurna jer je članica NATO-a, a uskoro i Europske unije, kaže se u pismu.

Hrvatska je pokretač mira u regiji. Pomirba sa Srbijom i Bosnom i Hercegovinom za svaku je pohvalu, kaže se u pismu američke državne tajnice. I “diljem svijeta Hrvatska sudjeluje u rješavanju pitanja globalne sigurnosti kao saveznica u NATO-u i kao sudionica snaga ISAF-a u Afganistanu i drugim međunarodnim misijama”.

“Dok slavite Dan državnosti s obitelji i prijateljima, znajte da je SAD vaš partner i prijatelj”, kaže se u pismu Hillary Clinton.

/ h /