Skandal u Gospiću: Liječnici se potukli nad umirućim djetetom

25

Smrt uzrokovana teškom bakterijskom infekcijom u subotu u Gospiću otkrila je i krajnje neprofesionalno ponašanje dvojice liječnika koji su se, pred šokiranim roditeljima, nad djetetovim krevetom fizički obračunali.

Bakterijska infekcija bila je pretežak suparnik za malenu djevojčicu, no događaji kojima su ionako šokirani roditelji svjedočili u bolnici u Gospiću, mogli su se i morali izbjeći. Pred njihovim očima, nad umirućim djetetom, tvrde roditelji preminule djevojčice, fizički su se sukobila dvojica liječnika.

Najgore od svega jest to što je, prema njihovu svjedočanstvu, umiruću djevojčicu jedan od liječnika, zbog nedostatka kreveta, htio maknuti s intenzivnog odjela.

”I napao je anesteziologa, radi toga da on ima svog pacijenta i da smjesti moje dijete negdje drugdje”, ispričala je šokirana majka.

Radi nemilog događaja istrage su pokrenute i u samoj bolnici, ali i u ministarstvu.

”Ja znam da je bio konflikt između liječnika i ja sam naredila da se očituju svi o tom događaju. Na osnovu tih saznanja pokrenut ću, ako bude potrebno, sve stegovne mjere koje su zakonskim propisom predviđene”, kazala je Marija Vrkljan Ilijevski, ravnateljica Opće bolnice Gospić, piše Dnevnik.hr.

Ipak, ostaje činjenica kako roditelji, da nije bilo ovog teškoga incidenta, ne bi imali razloga sumnjati da su liječnici učinili sve da bi pomogli njihovu djetetu. Ovako, bez obzira na sva uvjeravanja liječnika i nalaze, uvijek ostaje sumnja.

B.Š.